ACNEWS

Navalnij testvérére vadásznak az oroszok

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Alig pár napja hunyt el Alekszej Navalnij, de az oroszoknak új célpontja van. Körözést adtak ki a férfi testvérére, Oleg Navalnijra.
Hirdetés
Ad image

Az ismert Kreml-kritikus, Alekszej Navalnij holttestét, aki rejtélyes körülmények között halt meg egy szibériai fogolytáborban, napok óta lakat alatt őrzik az orosz hatóságok. Most pedig a szintén őrizetben lévő testvérét, Oleget szeretnék előállítani. A TASZSZ állami médiaügynökség szerint a hatóság újabb vádat emelt a 40 éves férfi ellen – számolt be a Krone. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mi alapján hozták meg ezt a döntést.

Oleg Navalnij már korábban is szerepelt a körözési listán egy másik bűncselekmény miatt: megszegte a kijárási tilalmat, amikor békés kormányellenes tüntetésre szólította fel az embereket.

2021 elején egyéves felfüggesztett büntetést kapott. Ez idő alatt megtiltották neki, hogy éjszaka elhagyja a házat, részt vegyen tömegrendezvényeken vagy elutazzon Moszkvából. Hat hónappal később egy büntetés-végrehajtási intézet kérelmet nyújtott be, amelyben Oleg bebörtönzését követelte. Azonban mire a bíróság 2022 elején elrendelte a férfi bebörtönzését, Oleg elmenekült Oroszországból.

De nem ez volt az első eset, hogy elkapták. 2014-ben három és fél év börtönbüntetést kellett letöltenie csalás miatt. Sokan ekkor azt gyanították, hogy a vádak koholtak voltak, és az ellenzékiekre akartak nyomást gyakorolni a lépéssel. Ebben az ügyben testvérével együtt állt bíróság elé. Alekszej azonban ekkor csak felfüggesztett büntetést kapott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés