ACNEWS

Ne borotváld! De tényleg!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egy új tanulmány szerint a természetes szőrzetre buknak a nők. Evolúciós oka van a gyengébbik nem választásának.
Hirdetés
Ad image

Nem új keletű dolog, rengeteg embert foglalkoztat, hogy a másik nem mégis mitől vonzódik hozzá. Mi alapján választunk magunknak partnert, mi az, amitől a vágy tüze fellángol bennünk. A témában már számtalan tanulmány megjelent, pszichológusok, szociológusok, biológusok, orvosok is próbálták megfejteni már a mindent eldöntő kérdést. Azaz, hogy mitől esünk szerelembe. Egy, az MK által szemlézett friss tanulmányban most a külső tulajdonságokat vették górcső alá. A Dating kutatói egészen pontosan arra keresték a választ, hogy mire buknak a nők.

A szőrös férfiakra buknak a nők

A jelek szerint pedig a szőrzetre, egészen pontosan az arcszőrzetre. Azaz a szakállas férfiakhoz jelentősen jobban vonzódik a gyengébbik nem. Ez azzal magyarázható, hogy a természet arra „programozta” az embert, hogy vonzódjon olyan partnerekhez, akik a legférfiasabb és legnőiesebb tulajdonságokat mutatják a nemzés szempontjából. A vizsgálat során kiderült, hogy a nők leginkább a dús borostát kedvelik, míg a szőke borostát és a teljesen csupasz arcot tartják a legkevésbé vágykeltőnek. Ez az eredmény attól függetlenük is igaz, hogy rövid vagy hosszútávú kapcsolatot kerestek a kutatásban résztvevő nők.

Valójában mindkét kapcsolattípusban a férfias arcvonásokat keresik a nők, mint a széles állkapocs, erős homlok vagy éppen a szakáll. Ezenkívül a tanulmány arra is rávilágított, hogy minél hosszabb az arcszőrzet, annál férfiasabbnak látják az illetőt. „Az egyedülállók többsége, a vizsgálatban résztvevők 86 százaléka vonzódott az arcszőrzethez” – olvasható a kutatás összefoglalásában. Ennek oka, hogy a nők szerint „férfiasabbá és érettebbé teszi őket” az arcszőrzet. Mint kiderült, átlagosan háromszor nagyobb valószínűséggel mennek randevúzni azok a férfiak, akiket a társkereső oldalukon több képen is szakállal láthatóak, mint azok, akiknek nincs arcszőrzete. A kutatásban részt vevő szakállas férfiak 77 százaléka azt mondta, hogy nem szereti, ha nincs megfelelően ápolt a szakálla vagy bajusza. Ami a lányokat illeti, számukra a „kicsit kócosabb” változat a legvonzóbb.

A férfiasság jelképe a szakáll

Az ezen a területen végzett vizsgálatok azonban elgondolkodtatóak: az adatok azt mutatják, hogy ha egy nő apjának szakálla van vagy volt, akkor nagyobb valószínűséggel találja vonzónak partnere szőrzetét. A kutatók szerint az arcszőrzet azt mutatja, hogy az adott férfi versenyre tud kelni más férfiakkal. Azaz egyfajta társadalmi mutatóként funkciónál, hogy mennyire erős, férfias az illető. A szakáll ugyanis egy érettebb, társadalmilag dominánsabb és agresszívabb megjelenést kölcsönöz.

Egyszóval, uraim, mondjatok le a társkereső oldalakon a horgászós, halas képekről… és inkább növesszetek szakállat. A halakkal ellentétben ez az, ami inkább megmutatja, hogy biztonságot tudtok nyújtani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés