ACNEWS

Négy megyét küldött padlóra a vihar

Vihar, illusztráció / Fotó: MTI-Kiss Dániel
Vihar, illusztráció / Fotó: MTI-Kiss Dániel
Mintegy 200 helyszínen riasztották a katasztrófavédelmet a Magyarországra lecsapó vihar miatt. Pest megyében történt a legnagyobb pusztítás.
Hirdetés
Ad image

Mintegy 200 helyszínen, főként Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre az átvonuló vihar miatt – közölte csütörtök reggel a katasztrófavédelem. A szerda délutántól Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat. De Veszprém megyében is több helyszínre hívták a tűzoltókat.

A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelölték. Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva. Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz, a Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál a vasúti sínekre dőlt fa. Az M7-es autópálya 176-os kilométerénél a leállósávra döntött egy fát az erős szél. Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, a benne élő öt embert közösségi szálláson helyezték el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés