ACNEWS

Nem a győzelem volt Djokovic álma

Fotó: X/The Tennis Letter
Fotó: X/The Tennis Letter
A US Open-diadalát követően Novak Djokovicot elöntötték az érzelmek.
Hirdetés
Ad image

Amikor a szerb teniszezőt megölelte a hatéves kislánya, Tara, a szupersztár könnyekben tört ki. Novak Djokovic vasárnap megszerezte 24. Grand Slam-tornagyőzelmét. A szerb teniszező 6:3, 7:6(5), 6:3 arányban verte az orosz Daniil Medvegyevet a US Open magas színvonalú döntőjében. A 36 éves teniszező ezzel a győzelemmel felzárkózott az örökranglistát vezető Margaret Court mellé, aki pályafutása négy kiemelt versenyén szintén 24 tornagyőzelmet aratott.

„Tara rám nézett, amikor a kispadon ültem és rám mosolygott. Minden alkalommal, amikor szükségem volt erre az ártatlan gyermeki energiára, tőle megkaptam. A nagyon stresszes pillanatokban, különösen a második szettben, amikor szükségem volt egy kis lökésre, erőre, csak egy kis könnyedségre, ő rám mosolygott és felemelte az öklét, a győzelem jeleként” – lelkendezett Djokovic. Természetesen nem sokkal később a fiának, Stefannak is jutott ölelés és puszi.

Djokovic számára egy álom vált valóra. „A lányom hat éves, a fiam kilenc. Mindketten ott voltak és tisztában vannak azzal, hogy mi történt. Amikor apa lettem, ez volt az egyik nagy vágyam. Hogy eljöjjön az a nap, amikor előttük nyerek meg egy Grand Slam-tornát, ők pedig már elég idősek legyenek ahhoz, hogy megértsék, mi történt” – idézi a világsztárt a krone.at..

Hasonlóan erőteljes érzelmek öntötték el Coco Gauffot, aki 19 évesen megnyerte a US Open döntőjét. Az amerikai játékos szombaton 2:6, 6:3 és 6:2-re verte a fehérorosz Aryna Sabalenkát, és hazai közönség előtt ünnepelhette első Grand Slam-bajnoki címét. Ezzel ráadásul elfoglalta az előkelő harmadik helyet a WTA-ranglistán.

„Köszönöm mindenkinek, aki nem hitt bennem – nyilatkozta – Egy hónapja Washingtonban, amikor 500-as tornát nyertem, sokan azt mondták, hogy ennél sose jutok előrébb. Aztán, mikor két hete 1000-est nyertem, megint jöttek. Most pedig itt állok egy Grand Slam-trófeával a kezemben.

Sokan azt hiszik, hogy (a kritikákkal) eloltják a bennem lobogó tüzet, miközben igazából csak olajat öntöttek rá. Most pedig fényesebben ragyogok, mint valaha. Sokan azt gondolják, hogy nem foglalkozom a kritikával, de ez nem igaz. Folyamatosan olvasom a Twittert, még a trollok felhasználóneveit is ismerem. Próbálok minden pozitív és negatív kommentből építkezni. Én szeretek vitatkozni, nagyon makacs vagyok, a szüleim tudják. Ha valamit mondanak nekem, akkor az ellenkezőjét fogom csinálni. Szó szerint 10 perccel a meccs előtt még a kommenteket olvasgattam az öltözőben, nagyon feltüzelt, amikor azt írták, hogy tuti nem nyerek ma” – írja az eurosport.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés