ACNEWS

Nem csak szexről szólnak az erotikus álmok

foto: illusztráció / pixabay
foto: illusztráció / pixabay
Egy szakértő elmondja, mit jelentenek a szexuális álmok - valójában.
Hirdetés
Ad image

Köztudott, hogy Freud mindenhol fallikus szimbólumokat és a szexre utaló jeleket próbált meglátni. Álmokat is eszerint értelmezett. Szerinte egy úszás a tomboló óceánban azt jelenti, hogy hiányzik az állati szex. Ő minden erotikus álmot egyenesen a lényegre törően értelmezett: amit látok, azt akarom.

A modern pszichológusok nem mindenben értenek egyet a pszichoanalízis atyjával. A statisztikák szerint a lakosság mintegy 70 százaléka lát szexuális tartalmakat az álmaiban. De szakértők szerint ez nem feltétlenül kapcsolódik a szexhez.

Ian Wallace szexológus és álomszakértő megfejtette azokat az erotikus álmokat, amelyeket a lányok osztottak meg különböző fórumokon.

Példa: „Egy étteremben voltam, és beszélgettünk a pincérnővel, aki a rendelést vette fel. Megfogta a kezemet, és behúzott a hátsó szobába, ahol sok minden történt. De soha nem éreztem vonzódást a nők iránt, és határozottan a férfiakat szeretem. A legfurcsább az volt, hogy tetszett.”
Válasz: Csak azért, mert álmodban azonos nemű szexben volt részed, még nem jelenti azt, hogy tudat alatt készen állsz arra, hogy más táborra válts. Csak azt jelenti, hogy problémád van a pasiddal. Hiányzik a gyengédség a mindennapi kapcsolatokban és a szexben. A párodban most némi elhidegülés van, várod, hogy újra összejöhessetek, de ő rideg veled szemben.

Példa: „Eléggé kielégítő a szexuális életünk, minden rendben van velem. De időről időre azt álmodom, hogy a barátommal szexelünk, de amikor épp a csúcsra jutok, valami közbejön. Például elhatároztuk, hogy a moziban csináljuk, már majdnem eljutottam az orgazmusig, és hirtelen a semmiből egy férfi állt előttünk, és megkérdezte, hogy miről szól a film. Egy másik álomban az ágyban szexeltünk – és megint majdnem sikerült, de megcsörrent a pasim telefonja”.
Válasz: Ez nem a szexuális életedről van szó. Arról álmodozol, hogy kettesben tölthess vele több időt, de valami folyton közbejön. Sokszor hívnak a munkahelyről, túlórázol, vagy a szüleid állandóan segítséget kérnek. Ritkán vagytok kettesben. Próbáljatok meg kimozdulni a rutinból, és keressetek egy szabad napot.

Példa: „Már régen szakítottam a sráccal, aki szerette irányítani az életemet. Új kapcsolatban vagyok, amivel boldog vagyok. Szexuálisan jól megvagyunk, és rengeteg szenvedély van bennünk. de mostanában őrült állatias szexálmaim vannak az exemmel.”
Válasz: Ha az új barátod nem irányít téged, akkor te magadnak állítasz fel valamilyen gátlásrendszert és korlátokat, mert hozzászoktál ahhoz, hogy mások irányítanak. Ez általában a családból ered. Egy uralkodó anya vagy apa megakadályozza, ahogy a fiatal lány felnőjön. A belső felnőtted látszólag kitörni látszik, de az uralkodó magatartás még mindig a belső gyermeké, aki hozzászokott, hogy mindentől engedelmeskedjen és féljen.

Példa: „Furcsa álmom volt. Szexeltem a főnökömmel az irodájában, az asztalán. A férjem pedig velem szemben ült a kanapén és nézett minket. És én imádtam. Bár az életben nem vonzódom a főnökömhöz, az biztos, és nem szeretnék egy harmadik játékost bevinni az ágyamba a férjem mellé”.
Válasz: A férjed jelenléte az álomban nem véletlen. Hiányzik a figyelem a részéről. Úgy gondolod, hogy alábecsül téged. Az álomban ilyen házasságtöréssel próbálod felhívni magadra a figyelmét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés