ACNEWS

Nem ismerte fel a Keresztapát a kisrendőr igazoltatás közben

A hároméves kisfiú megtalálta az csőre töltött fegyvert Fotó: Pixabay
A hároméves kisfiú megtalálta az csőre töltött fegyvert Fotó: Pixabay
Elképesztő baki: simán tovább engedték a 30 éve körözés alatt álló, a szicíliai maffiózót, Matteo Messina Denarót.
Hirdetés
Ad image

A Cosa Nostra szicíliai bűnszervezet vezetőjét már három évtizede körözték, amikor 2017-ben egy közúti ellenőrzésen megállították. Csakhogy az őt igazoló rendőrök nem ismerték fel – árulta el Maurizio de Lucia államügyész, amikor a tavaly januárban elfogott “keresztapa” életének részleteiről beszélt. Matteo Messina Denaro 1993 óta vezette a legveszélyesebbnek tartott bűnözők olaszországi körözési listáit. Letartóztatása után a rejtekhelyein megtalálták azokat a hamis személyi igazolványokat, amelyekkel egyebek között jogosítványhoz jutott. Az egyik álnévvel ellátott igazolvány a csendőrség nyilvántartásában is szerepelt, mivel 2017-ben egy közúti ellenőrzés során igazolták tulajdonosát.

Az eset Trapani külvárosi utcáin történt. A járművet vezető Matteo Messina Denaro a hamis igazolványt adta át a csendőröknek, akik nem ismerték fel. Valószínűleg azért, mivel nem volt ismert az arca: a hatóságok Matteo Messina Denarót egyetlen fiatalkori fényképe alapján ismerték, az idősödő maffiavezér vonásait a hatóságok fantomkép alapján próbálták elképzelni. A Keresztapát végül tavaly január 16-án sikerült elfogni Palermo egyik magánklinikájának bejáratánál. A hatóságok ugyanis úgy értesültek, hogy rákos megbetegedéssel kezelik, így ellenőrzés alatt tartották a terápiás központokat.

Elfogása pillanatában a csendőrök azt kérdezték tőle, Andrea Bonafedének hívják-e – írta a tudas.hu. A Corleone-klán vezetője, aki megértette, hogy elérkezett a letartóztatása, úgy válaszolt: “nem, Matteo Messina Denaro vagyok”. A súlyos beteg Matteo Messina Denaro tavaly szeptember 25-én meghalt L’Aquila börtönkórházában.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés