ACNEWS

Nem kell tovább együtt élned a nemkívánatos sebhegekkel

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
A sebek hegesedését erőteljesen befolyásolják a körülmények.
Hirdetés
Ad image

Műtétek, háztartási vagy közlekedési balesetek, valamint sporttevékenységek során gyakran szerezhetünk olyan sérüléseket, amelyek hegesedés útján gyógyulnak. A hegek megjelenési formája azonban a sérüléstől függően sokféle lehet. A nagyobb, esetleg csúnyán gyógyult sebek után maradt hegek, illetve a szülés vagy hirtelen hízás, illetve fogyás után kialakult striák sokak számára okoznak esztétikai, sőt, akár lelki problémát is.

A bőrünk alapvetően gyorsan és könnyen regenerálódik, főleg fiatal korban. Ha bármilyen módon megsérül a felszíne, természetes úton, külső beavatkozás nélkül össze tud forrni. Számos esetben azonban az összeforrás folyamata hegesedéssel jár. A heg nem más, mint kollagéndús pótszövet. Ez leginkább abban különbözik a normál bőrtől, hogy nem olyan rugalmas, de minden más tulajdonságában is gyengébb. A hegszövetnek egyetlen egy feladata van: összetartani a sérült bőrrészeket. A természetes úton szerzett sebek hegesedését erőteljesen befolyásolják az adott körülmények. Mint például a fertőzés lehetősége és a seb mérete. A sebészi hegek – hacsak nem áll fenn valamilyen hegesedési zavar – a legtöbb esetben szépnek mondhatók. Ennek elsősorban az az oka, hogy a szike rendkívül éles, így nem roncsolja, hanem vágja a bőrt. A sebész pedig a bőr erővonalait figyelembe véve ejti meg a metszéseket. Ennek ellenére hegeinket a legtöbb esetben csúnyának találjuk és lehetőleg eltüntetnénk azokat.

Fotó: EverDerm Klinika

Ma már számos olyan esztétikai és plasztikai eljárás létezik, melyek segítségével a nem kívánt hegeket halványíthatjuk, egyes esetekben szinte észrevehetetlenné tehetjük. Az EverDerm Klinikán is megtalálható Jeisys mikrotűs, rádiófrekvenciával működő készüléke célzott és hatékony megoldást biztosít a hegkezelésben. A kezelés nemcsak a hegek javulását eredményezi. A pigmentfoltok halványulása, a tág pórusok összehúzódása és a bőr minőségének általános javulása is elérhető vele. Nagyobb vagy csúnyább hegek esetén elérhetőek úgynevezett hegkorrekciós műtétek , melyek során akár a hegvonal lefutásán is lehet javítani. Az ilyen típusú műtétek során az adott heg tulajdonképpen kimetszésre kerül a bőrből. Azt azonban érdemes tudni, hogy a beavatkozás gyakran hosszabb heget eredményez, mint amilyen az eredeti volt. Az „új heg” azonban már sokkal kevésbé lesz észrevehető, valamint láthatóan vékonyabb és szebb lesz az előzőnél.

Sajnos azt tudomásul kell vennünk, hogy a már kialakult hegek és striák nem tüntethetők el teljes mértékben. Esztétikailag azonban a hozzáértő specialisták és plasztikai sebészek sokat tudnak javítani rajtuk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés