ACNEWS

Nem kerülhet magyar földbe a futballista holtteste

Borzalmas körülmények között hunyt el az Újpesti Dózsa egykori válogatott labdarúgója, Kolár Endre a Fülöp-szigeteken.

Hirdetés
Ad image

Borzalmas körülmények között hunyt el az Újpesti Dózsa egykori válogatott labdarúgója, Kolár Endre a Fülöp-szigeteken.

A korábban ünnepelt futballista, aki az Újpesti Dózsa színeiben játszott, 2014-ben hunyt el a Fülöp-szigeteken nyomorban, patkányok között egy víz és áram nélküli viskóban. Itthon börtön fenyegette, de mint utólag kiderült, ártatlanul vádolták, becsapta őt a lakásmaffia.

Egy idő után nem bírta tovább a szervezete, legyengült és kómába esett. Mivel hajléktalan volt, az ázsiai kormány gondoskodott a temetéséről.

A családja azonban nem feledkezett meg róla, és már korábban elindították a procedúrát, hogy hazajuttassák a holttestet, de ezt a magas költségek miatt nem tudták folytatni.

Ezek után Dunai Endre író és egy Újpest szurkoló üzletember gyűjtésbe kezdett, és sikerült is összeszedniük az összeget, de nem történt előrelépés a távol-keleti országban.

„Tavaly év vége felé azt az információt kaptuk a Fülöp-szigeteki hatóságoktól, hogy mivel már több mint öt éve volt a temetés, így könnyen elképzelhető, hogy rátemettek a holttestre Az egyik újabb hír pedig az, hogy komoly tájfun érte el a közelmúltban az országot, és mivel a temető domboldalban fekszik, sok sírt kimosott a víz. Könnyen lehet, Kolár maradványai is köztük voltak… Aztán az is friss információ, hogy Évinek, a volt feleségnek azt az üzenetet továbbították manilai követségünkről, hogy az egyik helyi hatóság valami miatt nem fogadja el a másik beadványát, és megakadt az ügyintézés – árulta el a Sportalnak Dunai Ede, akinél már kezd betelni a pohár a Fülöp-szigeteki hatóság lassússága miatt. – Nem szeretem a körülményes dolgokat, amit lehetett, azt megtettem, talán nem is keveset. Szegény Évát sajnálom, hogy nem tudja hazahozatni egykori férjét. Nevetséges, ami ott folyik, nem is tudok rá már mit mondani.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés