ACNEWS

Nem mernek iskolába járni a zsidó gyerekek

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Több iskola bezárt az antiszemita incidensek számának növekedése miatt
Hirdetés
Ad image

Az edgware-i Torah Vodaas Általános Iskola és a neasdeni Menorah High School múlthéten közölte a szülőkkel, hogy egy ideig nyitnak ki újra. Ez már a sokadik iskola amelyik bezárt a héten.

Az északnyugat-londoni Jewish Free School (JFS) egyik anyukája azt mondta, hogy bár gyermekei iskolája nem volt bezárva, a szülők fele nem küldte be a gyerekeit.

„Szörnyű, hogy otthon kell tartani a gyerekeket félelmükben. Rosszul érzem magam, amikor az iskolában vannak, és imádkozom, hogy ne kapjak üzenetet arról, hogy incidens történt. Én viszem őket oda és vissza, mert nem engedem őket tömegközlekedésre. Ez a legrosszabb, amit a legtöbb ember életében látott. A szülők nem alszanak. Ez gyomorszorító.”

A hét elején az iskolák azt tanácsolták a diákoknak, hogy a megtorló támadásoktól való félelem miatt álcázzák az egyenruhájukat. Több iskola közölte, hogy gyakorlatokat tartottak, amelyek során a diákok azt tanulják, hogy fenyegetés esetén biztonságos helyiségekben vagy megerősített szobákban húzódjanak meg – számolt be róla az Independent.

Izrael brit nagykövete szerint a brit zsidó szülőknek továbbra is iskolába kellene küldeniük gyermekeiket. Tzipi Hotovely elmondta, hogy „nyilvánvalóan” megnőtt az antiszemitizmus a Hamász Izrael elleni támadásai nyomán, de hozzátette: ” ez az én üzenetem: küldjék gyermekeiket iskolába és támogassák Izraelt”.

A nagykövet azt is elmondta az LBC brit hírrádiónak, hogy a Hamász-támadásokban megöltek többségét haláluk előtt megkínozták, ami még nehezebbé teszi a felismerési folyamatot.

„Ezeket az atrocitásokat csak a zsidó történelem sötét időszakaiban láttuk, például a náci rezsim alatt a holokauszt idején. És ezért van mindenki annyira megdöbbenve ettől a barbárságtól” – idézi őt a Guardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés