ACNEWS

Nem örültek a kábítószer kereső kutya, Gabriella intenzív érdeklődésének

Az érdi rendőrök lecsaptak egy csapatra, amelynek tagjai kábítószert fogyasztottak és birtokoltak - a gyanú szerint. A bűnös tevékenység központjában álló, 48 éves fővárosi férfit raktárul szolgáló garázsánál lepték meg.

Hirdetés
Ad image

Az érdi rendőrök lecsaptak egy csapatra, amelynek tagjai kábítószert fogyasztottak és birtokoltak – a gyanú szerint. A bűnös tevékenység központjában álló, 48 éves fővárosi férfit raktárul szolgáló garázsánál lepték meg.

Az érdi felderítőkhöz 2022 májusában érkezett információ, hogy Százhalombattán egy „bűnbanda” tagjai rendszeresen fogyasztanak kábítószert. A nyomozók tették, amit kell, rámozdultak a fülesre, és addig gyűjtötték az adatokat, míg 2022. szeptember 29-én reggel már realizálásra indultak több településre. Budapesttől, Százhalombattán át, egészen Ercsiig mentek, 10 fogyasztót elfogtak és előállítottak – mindannyiuk gyors tesztje THC-re és amfetaminra pozitív eredményt hozott. Velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az ellátójukhoz további, közel egy hónapos felderítés után jutottak el a rendőrök, végül 2022. október 14-én délután hozták össze a találkozót a 48 éves O. Tamás és Gabriella között. Nem mindenki szempontjából volt azonban örvendetes a „randevú”. A férfi egyáltalán nem volt lelkes, hogy autóját és garázsát egy kábítószerkereső kutya szagolgatja végig. Ráadásul Gabriella intenzív és kitartó érdeklődést nem O. Tamás, hanem a kocsi iránt, pontosabban annak üzemanyagtankjánál és a hátsó ülésnél mutatott. Valószínűleg korábban szállított/tárolt anyagot jelzett, mert az élénk szimatolást tárgyiasított, lefoglalható találat nem követte. Ellentétben a férfi lakásával, amit autója és garázsa után vettek alaposabban szemügyre.

Az egyik szobában lefoglalt anyag összesen 398 grammot nyomott. A négy csomag fehér por az előzetes vizsgálat alapján kokaint tartalmazott. A cucc mellett bűnjelzacskóban végezte a nagy valószínűséggel bűnös bevételeként elkönyvelt 8,2 millió forint és némi euró is.

O. Tamás a gyanúsítás ellen nem élt panasszal kihallgatásán, vallomást sem tett.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 48 éves férfival szemben egyelőre kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság 2022. október 17-én elrendelt – írta a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés