ACNEWS

A németek beismerték: le vannak maradva Oroszországtól

Németországi helikpoter / Fotó: Pixabay
Németországi helikpoter / Fotó: Pixabay
Borús képet fest Boris Pistorius német védelmi miniszter. "Az évtized végén veszélyekkel nézhetünk szembe". Ezt a német welt.de című lapnak adott interjújában mondja.
Hirdetés
Ad image

Az SPD-s miniszter arra figyelmeztet, hogy a nyugati országokat Oroszország felől háborús veszély fenyegeti. „Putyin jelenleg jelentősen növeli Oroszország védelmi képességét. A duma határozata szerint több mint 60 százalékos lesz a növekedés”. A NATO-ban és Németországban is hatalmas az elmaradás.

Vlagyimir Putyin „a balti államok, Grúzia és Moldova elleni fenyegetéseit nagyon komolyan kell venni”. Ez nem csak szablyacsattogtatás az orosz elnök részéről. Pistorius szerint: „Most körülbelül öt-nyolc évünk van arra, hogy felzárkózzunk – mind a fegyveres erőkben, mind az iparban és a társadalomban”.

Az elmúlt években politikusok és szakértők többször figyelmeztettek arra, hogy Putyin Ukrajna után Európát is meg akarja támadni. Vitalij Klicsko kijevi polgármester még az ukrajnai háború kitörése előtt azt mondta, hogy Putyin vissza akarja állítani a régi szovjet birodalmat, amelyhez az egykori NDK is tartozott.

Putyin tagadja az ilyen terveket. A Kreml újságírójának, Pavel Sarubinnak vasárnap adott interjújában azt mondta, hogy Oroszországnak sem geopolitikai, sem gazdasági, sem politikai, sem katonai szempontból nincs oka és érdeke háborúzni a NATO-országokkal. Putyin: „Ez abszolút badarság. Nincsenek területi vitáink, és nem akarjuk veszélyeztetni a velük való kapcsolatunkat. Mi a kapcsolatok fejlesztésében vagyunk érdekeltek”.

Pistorius azonban hangsúlyozza, hogy sokan még nem ismerték fel, hogy milyen nagy a keletről érkező fenyegetés. „Néha az a benyomásom, hogy még nem mindenhol sikerült belátni, hogy többet kell tennünk a biztonságunk érdekében” – mondta Pistorius a Bildnek.

Egyértelmű, hogy Németországnak készen kell állnia. „A súlyos válságra való tekintettel olyan fegyveres erőkre van szükségünk, amelyek meg tudják védeni az országot – háború esetén”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés