ACNEWS

Német divat: leköpik, megverik a politikusokat

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egy politikus plakátot függesztett ki, amikor többen nekiestek. Egy másikat másutt leköptek. A harmadikat fejbe verték...
Hirdetés
Ad image

Egy politikust brutálisan megvertek Drezdában, amikor plakátjait kifüggesztette, míg egy másikat lökdöstek és leköptek a fiatalok. A német közvéleméynben mindenki felháborodott, a CDU-ban aggódnak az eset miatt.

Hendrik Wüst, Észak-Rajna–Vesztfália konzervatív miniszterelnöke egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszak támadásai a német történelem legsötétebb időszakaira emlékeztetnek.

Múlt héten Matthias Ecke, a balközép Szociáldemokrata Párt EP-képviselője éppen plakátjait aggatta ki Drezdában, amikor fiatal bőrfejűek vették körül és szidalmazni kezdték. Az összetűzés erőszakba torkollott, és Eckánek eltört az arccsontja, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Feltételezhetően ugyanez a csoport még aznap este megtámadta a Zöldek egyik aktivistáját is. Őt kétszer ütötték fejen, majd miután a földre került, többször meg is rugdosták – írja az EuroNews.

Múlt kedden Yvonne Mosler, a Zöldek egyik jelöltje éppen egy forgatócsoporttal rögzítette a plakátolást, amikor hirtelen egy pár lépett hozzájuk. Meglökték a politikust, letépték a plakátot, majd a nő le is köpte Moslert.

Az utóbbi támadások során egy felháborodott férfi egy kemény anyaggal megtöltött zsákkal tarkón ütötte Berlin korábbi szocialista polgármesterét, Franziska Giffey-t egy könyvtárban. Legalább hárman a támadók közül szoros kapcsolatot ápolnak egy szélsőjobboldali csoportosulással.

Az elszaporodó incidensek miatt Nancy Faeser, a szövetségi belügyminiszter „nagyon egyértelmű stop jelzést” követelt. A tartományi belügyminiszterekkel együtt ő is rendőri segítséggel és a büntetőjog szigorításával szeretné védeni jobban a politikusokat az erőszaktól a közelgő választási kampányokban.

„Az antidemokratikus erőszak növekedését tapasztaljuk”, közölte, és hozzátette, hogy célja az, hogy minden tartományban növeljék a politikusok elleni támadások büntetési tételét.

Ezek az incidensek különösen nagy nyilvánosságot kaptak a júniusi EP-választások közeledtével. Mivel valószínűsíthető, hogy az Identitás és Demokrácia frakció, vagyis a szélsőjobboldal megerősödik az EP-ben, figyelemre méltó lehet az Alternatíva Németországért párt (AfD) is. Egyes felmérések szerint a neonáci múlttal rendelkező AfD lehet a második legnagyobb erő az országban, ami sokakat aggaszt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés