ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Német fordulat: Putyinnak adnák az ukrán területeket

Olaf Scholz / Fotó: Shutterstock
Olaf Scholz / Fotó: Shutterstock
Scholz „béketervet” készít Ukrajnának, melyben az áll, hogy Oroszország megtartja a korábban elfoglalt ukrán területeket.
Hirdetés
Ad image

Olaf Scholz német kancellár béketervet készít az Oroszország és Ukrajna közötti háborúra. A La Repubblica című olasz lap szerint Scholz azt tervezi, hogy „békekancellárként” vonul be a történelembe, és az ukrajnai háborút önmaga a politikai felélesztésére használja fel.

„Megdöbbenve a Thüringiában és Szászországban elért lesújtó választási eredményektől, és kísérve az egyre kitartóbb pletykáktól, hogy egy esetleges vereség szeptember 22-én Brandenburgban visszalépésre kényszerítheti, a kancellár úgy döntött, hogy kijátssza az ukrán kártyát, hogy kijusson a szorítóból” – írja a lap.

Az újság parlamenti forrásokat idézett, amelyek szerint a német kancellár néhány párttársával együtt egyfajta minszki megállapodásokon dolgozik, amelyek magukban foglalják az ukrán területrészek Moszkvának való átadásának lehetőségét. A forrás megjegyezte, hogy a kancellár mindenáron meg akarja hajlítani Ukrajnát.

Scholz tegnap azt mondta, hogy „most jött el az a pillanat, amikor meg kell beszélnünk, hogyan tudnánk gyorsabban kijutni ebből a katonai helyzetből, és hogyan tudnánk békére jutni”.

A német kancellár elmondása szerint a kérdésről tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, akivel „jó” kapcsolatokat ápol. Utóbbi állítólag egyetértett abban, hogy Oroszországnak jelen kell lennie a következő békekonferencián.

Andrij Melnyk volt németországi ukrán nagykövet pedig azt mondta, hogy az ukrán hatóságoknak semmi kifogása az ellen, hogy Németország közvetítő szerepet vállaljon a Kijev és a Kreml közötti tárgyalásokon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés