ACNEWS

Német hidakra készülnek támadni az oroszok

Fermanzundi közúti-vasúti átkelő Fotó: Wikipedia / DXR
Fermanzundi közúti-vasúti átkelő Fotó: Wikipedia / DXR
A német hangfelvételek szerint lerombolhatják a krími hidat. Oroszország bosszúból pedig a német hidakat támadnák rakétákkal.
Hirdetés
Ad image

Az orosz állami médium, az RT egy németországi videokonferencia hangfelvételét tette közzé a napokban, amelyen az hallható, hogy német katonai tisztviselők arról beszélnek, hogy Taurus rakétákat kéne küldeni az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő híd felrobbantásához.

Olaf Scholz német kancellár reagált a történtekre, és azt mondta, hogy a kiszivárogtatás nagyon komoly ügy, ezért azt azonnal és nagyon intenzíven elkezdték kivizsgálni. Boris Pistorius német védelmi miniszter hibrid félretájékoztatási támadásnak és Putyin csapdájának nevezte a szivárogtatást.

Az orosz politikusok ezt úgy kommentálták, hogy a több, mint félórás hanganyag, bizonyíték a németek támadására.

„Oroszország németországi hidakat támadhat meg válaszul a német Bundeswehr tisztjei által tárgyalt krími híd elleni támadásra” – ezt a kijelentést Dmitrij Kiszeljov televíziós műsorvezető tette az A hét hírei című műsor adásában.

„Ebben a meglehetősen szűkös országban nincsenek olyan hosszú hidak, mint a krími. De azért ott is van mit látni a rakéta-célkeresztjén át” – mondta Kiszeljov, aki ezután négy olyan átkelőt is felsorolt, amelyek potenciális célpontjai lehetnek az orosz hadseregnek. A televíziós műsorvezető ezek közül elsőként a fermansundi közúti-vasúti átkelőt nevezte meg, amely közel egy kilométer hosszú. Szerinte ezt az átkelőt egy Cirkon rakétával lehetne megsemmisíteni – írja az mk.ru.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés