ACNEWS

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés nyolc éve töretlenül működik

Csak Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KNP akarja és tudja megvédeni a rezsicsökkentést, amely nyolc éve töretlenül működik - jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Budapesten a párt 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Hirdetés
Ad image

Csak Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KNP akarja és tudja megvédeni a rezsicsökkentést, amely nyolc éve töretlenül működik – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Budapesten a párt 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a honvédelem és a rezsicsökkentés is nemzeti ügy, az erős, független és biztonságos Magyarország garanciája.

Emlékeztetett: a baloldal nyolc évre az egész ország „nyakába ültette a rezsidémonokat”, tizenötször emelték a háztartási gáz és villany árát az akkor már teljesen külföldi kézben, monopolhelyzetben levő energiaszolgáltatók kérésére. A gáz ára háromszorosára, az áramé kétszeresére emelkedett, 2002 és 2010 közt a kummulált infláció 58 százalék volt – mondta.

A kormányváltás után azonban lefékezték az áremelkedést, majd 2013-tól háromszor is csökkentették a gáz, a villany és a távfűtés árát összesen 25 százalékkal. Emellett a kormány csökkentette a PB- és tartályos gáz, a víz, valamint a szemétszállítás árát, teljesen ingyenessé tették a kéményseprést, 2033 magyar kistelepülésen pedig rendkívül sikeres a szociális tűzifa program – sorolta az intézkedéseket.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor és a Fidesz rezsicsökkentő politikájának lényege, hogy a magyar háztartásokat kiszolgáló egyetemes szolgáltatások területén nem a profitszerzés, hanem a családok ellátásbiztonsága az első.

Ezért szab a kormány ma is határt az áraknak – jelentette ki Németh Szilárd.

Visszaszerezték az erőműveket, az energiaelosztókat és szolgáltatókat, valamint a gáztározókat, amelyeket „csurig” töltöttek – mondta, hozzátéve, hogy „nyugodtan vághatunk neki a keménynek ígérkező télnek is”. Németh Szilárd szerint ezt szolgálja a 10+5 éves garantált gázmegállapodás Oroszországgal, és az is, hogy megépítik Paks II-t.

Kijelentette: Európában a felkorbácsolt, szabályozatlan piaci árak miatt van rezsiválság. A földgáz piaci ára 400, az áramé 100 százalékkal nőtt egy év alatt. Magyarországon kívül minden európai országban brutálisan nőttek az energiaárak, a magyar családokat viszont megvédte, és a jövőben is megvédi a rezsicsökkentés, amely a magyar gazdaság versenyképességét is erősíti.

Az egyetlen veszélyt a magyar energiabiztonságra Németh Szilárd szerint az jelenti, hogy Gyurcsány ferenc Márki-Zay Péteren keresztül visszalopakodna a hatalomba. Csak egy baloldal van, amely a rezsipolitikájában is visszahozná a 2010 előtti időket – fogalmazott.

Ha nem akarjuk, hogy visszatérjen a gáz- és villanyáremelések kora, ismét privatizálják a szolgáltatókat és Brüsszel szabja meg a magyar energiaárakat, és bennünket is „idióta kisfilmekben” okítsanak arra, hogy mi a teendő áram- és gázkimaradás idején, akkor győzni kell 2022-ben is – hívta fel a figyelmet a Fidesz alelnöke. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés