ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nincs több segély Ukrajnának, elzárják a németek a pénzcsapot

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Döntött Németország a költségvetésről, eszerint a kiadáscsökkentések miatt nem folyósítanak több segélyt Ukrajnának.
Hirdetés
Ad image

Döntött a költségvetéséről Németország, spórolni kell, ezért elzárja a pénzcsapot Ukrajnának, és nem ad több segélyt a háborúra. A meglévő programokat folytatják, viszont további katonai támogatás iránti kérelmeket nem hagynak jóvá. Eszerint Németország Ukrajnának nyújtott katonai támogatása jövőre csaknem a felére, majd 2027-re a jelenlegi összeg kevesebb mint tizedére csökken. A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülése szerint a döntés hátterében az áll, hogy Németország a kiadások visszafogására kényszerül.

A döntés Olaf Scholz kancellár kérésére történt, Christian Lindner pénzügyminiszter pedig a lap szerint augusztus 5-i levelében tájékoztatta is erről a védelmi minisztériumot. A koalíciót alkotó három párt -szociáldemokraták, zöldek, szabaddemokraták – pénteken állapodott meg erről.

Christian Lindner, a szabaddemokraták vezetője ragaszkodott ahhoz, hogy az alkotmányos hitelfelvételi korlátot, az úgynevezett adósságféket állítsák vissza. Ezt a világjárvány és az energiaválság kezelése érdekében függesztették fel.  A német gazdaság növekedése leállt, így égető szükség lenne a költségvetési ösztönzésre.  A védelmi minisztériumnak írt levelében Lindner arra is utalt, hogy  Kijev számára a befagyasztott orosz központi banki eszközökből is rendelkezésre állhatnak pénzeszközök. Még nem világos, hogy a folyamatban lévő jogi kérdések közepette hogyan lehetne ezeket a forrásokat lehívni – írta a vg.hu. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés