ACNEWS

Népharag: Playboyban villantja melleit a francia miniszternő

Még csak nem is meztelen a fotókon, mégis óriási és országos felháborodást váltott ki.

Hirdetés
Ad image

Még csak nem is meztelen a fotókon, mégis óriási és országos felháborodást váltott ki.

A francia kormány nemek egyenjogúságáért felelős miniszterét, Marlene Schiappát még a saját pártjának tagjai is elkezdték támadni, miután a Playboy magazin címlapján jelent meg – írja a Blikk.

A nyuszis magazin egy 12 oldalas interjút készített a politikussal, amelynek középpontjában a nők és az LMBTQ-csoportok jogai áll. A politikust egy fehér öltözetben lehet látni a címlapon, valamint a többi fotón is van rajta ruha.

Marlene Schiappa már régóta kiáll a nők jogai mellett, 2017-ben nevezték ki az ország első, nemek közötti egyenlőségi miniszterévé. Ezután egy, a szexuális zaklatás elleni új törvény megalkotásának is az élére állt, amelynek lényege, hogy helyszíni bírságot kaphatnak azok a férfiak, akik az utcán zaklatják vagy követik a nőket. Ám mint ahogy a Blikk is írja, a Playboy-címlapon való szereplése viszont nemtetszést keltett a saját pártjában is, amiként helytelenítette azt Elisabeth Borne miniszterelnök is.

Borne úgy véli, a miniszter lépése „nem volt helyénvaló, különösen ebben az időszakban”. Jelenleg ugyanis komoly politikai és társadalmi válság tombol Franciaországban, amelyet Emmanuel Macron francia elnök azon cselekedete váltott ki, hogy a lakosság széles köre ellenállásának dacára nyugdíjreformot hajtott végre.

A 2022-es elnökválasztás harmadik helyezettje, Jean Luc Melenchon francia politikus is kritizálta Schiappa megjelenését, illetve Emmanuel Macron francia elnök döntését, hogy a héten interjút adott a Pif Gadget gyerekmagazinnak.

„Egy olyan országban, ahol az elnök a Pifben, egy minisztere pedig a Playboyban mutatkozik, nem az ellenzékkel van a probléma. Franciaország lecsúszik a pályájáról” – idézi a napilap a Twitter-oldalon közzétett bejegyzést.

Mint emlékezetes, 2015-ben úgy nevezték ki Szabó Tündét sportért felelős államtitkárnak, hogy korábban a playboyban pőrén jelent meg. Ám ez akkoriban nem felháborodást váltott ki, hanem kíváncsiskodást. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés