ACNEWS

Netanjahu megtört: bocsánatot kért az izraeli titkosszolgálattól

Netanjahu Fotó: Izraeli Kormányzati Sajtóiroda
Netanjahu Fotó: Izraeli Kormányzati Sajtóiroda
Posztját törölte és bocsánatot is kért érte.
Hirdetés
Ad image

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök komoly kritikát fogalmazott meg titkosszolgálatával szemben: az nem figyelmeztette a Hamász terrorszervezet támadására. Nem sokkal később azonban a miniszterelnök törölte a posztot majd még bocsánatkérés is következett.

Az online platformon közzétett bejegyzésében ezt írta: „Beleértve a katonai hírszerzés vezetőjét és a Shin Bet (hazai hírszerző szolgálat) vezetőjét, azon a véleményen voltak, hogy az elrettentés a Hamász ellen hat, és a Hamász egyetértésre törekszik”.

A miniszterelnök sérelmezte, hogy a háború kitöréséig ezt a téves megítélést ismertették vele. Kemény szavak – azonban néhány órával később eltűntek.

Új nyilatkozatot adott ki: „Tévedtem. A sajtótájékoztató után elmondottakat nem lett volna szabad kimondanom, ezért elnézést kérek. Teljes mértékben támogatom a biztonsági erők összes vezetőjét. Megerősítem a vezérkari főnököt és az IDF (Izraeli Védelmi Erők) parancsnokait és katonákat, akik a frontvonalban harcolnak a Házért. Együtt győzni fogunk” – mondta Netanjahu. A szombat esti sajtótájékoztatóra utalt Joav Gallant izraeli védelmi miniszterrel és Benny Gantz hadikabinet-miniszterrel.

Jair Lapid, az ellenzék vezetője azt írta, hogy kibújik Netanjahu a felelősség alól, és a biztonsági intézményre hárítja a felelősséget.” Gantz nyilatkozatának visszavonására is felszólította a miniszterelnököt. Az meg is történt.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés