ACNEWS

Nincs hiány az ukrán energiarendszerben

Annak ellenére, hogy a munkahét elején általában nő az áramfogyasztás Ukrajnában, a rendelkezésre álló kapacitás most elegendő a fogyasztási igények fedezésére, így nincs hiány - számolt be róla hétfőn az Ukrenerho áramszolgáltató vállalat.

Hirdetés
Ad image

Annak ellenére, hogy a munkahét elején általában nő az áramfogyasztás Ukrajnában, a rendelkezésre álló kapacitás most elegendő a fogyasztási igények fedezésére, így nincs hiány – számolt be róla hétfőn az Ukrenerho áramszolgáltató vállalat.

„Hétfőn nem vezettek be tervezett áramszüneteket Ukrajnában, a régiókban a tényleges fogyasztás mérése az ütemezésnek megfelelően történik. Az egyetlen kivétel az Odessza megyei helyzet, ahol óránkénti leállások vannak a hálózati infrastruktúra károsodása miatt” – írta közleményében a szolgáltató.

Annak, hogy jelenleg nincs hiány az energiarendszerben, az a magyarázata, hogy a javítások után több hőerőműnél kiegészítő energiablokkokat helyeztek üzembe. Ezért az energiarendszerben megnövekedett a villamosenergia-termelés, amely teljes mértékben fedezi a fogyasztást – szögezte le a vállalat.     Hozzátették, hogy több helyütt megemelkedett a vízszint, aminek köszönhetően a vízerőművek is intenzíven dolgoznak. A nappali órák növekvő száma és a tiszta idő hozzájárul a megújuló energiaforrásokból történő termeléshez is. Emellett folytatódik a villamos energia importja Szlovákiából.

Az Ukrenerho kiemelte, hogy tovább folynak a javítások az orosz rakéta- és dróntámadások miatt megsérült erőművekben és gerinchálózati létesítményekben.

A kijevi városvezetés arról tájékoztatott, hogy a fotovoltaikus paneleket gyártó Groupe Roy Énergie francia vállalat humanitárius segélyként két naperőművet adományozott az ukrán fővárosnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés