ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nincs tiszta víz Tiszavasváriban: nem lehet inni, főzni, fürödni

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Barnává vált a víz Tiszavasváriban és a szomszédos Szorgalmatoson is. A helyiek szerint annyira romlott a víz minősége, hogy fürdeni se mernek.
Hirdetés
Ad image

Barna színű víz folyik a csapból Tiszavasváriban és Szorgalmatoson egyaránt. A vízben lerakódások vannak, így sokszor már zuhanyozni se mernek vele az ottélők az RTL szerint. „Jelenleg tisztának tűnik, de fürdésnél érezni, hogy vasíze, illetve -illata van. 17 ezer forintos vízdíjat fizetünk és ihatatlan. Főzni sem lehet vele, lassacskán mosogatni sem. Bojler, mosógép könnyen el tud romlani miatta” – mesélte egy ottlakó az RTL-nek.

A híradó megtudta, hogy a városban már havonta kell cserélni a vízszűrőket, mert olyan mennyiségű koszt fog fel. Az elmúlt két évben pedig ténylegesen romlott a víz minősége. Olyannyira, hogy azt már a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági hivatal is kifogásolta és a lakosság is petíciót indított. A két faluban a helyzet nagyon hasonló, miután ugyanaz a szolgáltatójuk. Az egyik ott élő arról mesélt, hogy kétszer is kihívta a vízmű embereit, akik azonnal meg is jelentek. Majd rettentő sokáig engedték a vizet, de a problémát nem tudták megoldani.

„Két éve folyamatosan egyeztetünk a kijelölt üzemeltetővel. Az önkormányzatnak erre saját forrása jelenleg nincs” – kommentálta a tiszavasvári képviselő-testület az áldatlan állapotot. A szolgáltató pedig a probléma miatt a csőfalról leváló vast és mangánt okolja. Az egészségre azonban szerintük nem ártalmas a víz, ennek ellenére fejlesztéseket és karbantartást hajtottak végre. Hosszútávú megoldás viszont nincs.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés