ACNEWS

Nincs több éjszakai buli Prágában

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A cseheknek elegük van a részeg turistákból. Pedig a főváros egyik legkedveltebb programja a cseh kocsmatúra kiváló sörökkel és csülökkel.
Hirdetés
Ad image

Vége a szervezett éjszakai prágai kocsmatúráknak. A cseh főváros hatóságai úgy döntöttek, hogy véget vetnek ennek. A jövőben „nem lehet majd este 10 és reggel 6 óra között vezetett kocsmatúrákat szervezni” – közölte Zdenek Hrib prágai főpolgármester-helyettes a városi tanácsban tartott szavazást követően. Az utazási irodák által szervezett éjszakai italozós bulikat be fogják tiltani.

Ehelyett a város inkább a kulturális nyaralókra akar összpontosítani. A városi tanács a kulturáltabb, tehetősebb turistákat akarja megszólítani, nem pedig azokat, akik csak rövid időre jönnek, hogy berúgjanak” – mondta egy másik alpolgármester, Jiri Pospisil.

A sörfogyasztás terén a Cseh Köztársaság világelső az egy főre jutó 128 liter sörrel. Egyes cseh éttermekben a sör még mindig olcsóbb, mint a víz. Az UNESCO világörökség részét képező prágai óvárosban számos kocsmában kevesebb mint három euróért kínálják a híres helyi lágert fél literenként – írja a blick.ch.

A Cseh Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetője, Vaclav Starek üdvözölte a városvezetés döntését. Véleménye szerint a tilalom nem fogja befolyásolni a söreladásokat. Hiszen „senkit sem tiltanak el attól, hogy kocsmába menjen. A szervezett éjszakai kocsmázásokra viszont senkinek sincs szüksége” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés