ACNEWS

No még ez is: Orbánt meghívta Lukasenko

Fotó: Lukasenko / okras -w.commons
Fotó: Lukasenko / okras -w.commons
Orbán Viktor váratlan meghívást kapott: ide bármikor jöhet.
Hirdetés
Ad image

„Ne felejtse el átadni a legjobb kívánságaimat Orbán Viktornak” – mondta Lukasenko csütörtökön Minszkben Szijjártó Péter külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén. „Nehéz nekünk Európába menni, most már szinte lehetetlen. De ide bármikor jöhet. Komoly kérdésekről fogunk beszélni. Azt hiszem, hasznos lesz.”

A fehérorosz elnök hozzátette, hogy a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok Magyarországgal külső, a két fél által nem befolyásolható okok miatt romlanak. „Nem a mi hibánkból. Tudják, hogy mi az oka ” – tette hozzá Lukasenko, utalva a Fehéroroszországot sújtó nyugati szankciók negatív hatásaira. Hangsúlyozta azt is, hogy ha a magyar hatóságoknak közös munka megszervezésére irányuló óhajaik vannak, Fehéroroszország szívesen fogadja vállalkozásaikat, cégeiket, és kedvező feltételeket teremt az együttműködéshez – írja az mk.ru.

Szijjártó Péter az Alekszandr Lukasenkóval folytatott megbeszélésen Magyarországnak az ukrajnai béke megteremtésére irányuló erőfeszítéseiről beszélt. Többek között megjegyezve a tárgyalások fontosságát. Elmondta, hogy szeretné, ha véget érne a szomszédos országban zajló katonai konfliktus. Annak ellenére, hogy Magyarország nem felelős az egész helyzetért, mégis jelentős árat fizet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés