ACNEWS

Nocsak, a német kémek is home office-ban akarnak dolgozni

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
James Bond a haját tépné, de hiába: megkopott. A kémek is ellustultak: otthonról akarnak dolgozni.
Hirdetés
Ad image

Úgy tűnik a Covid betett a titkosszolgálatoknak, egyre kényelmesebbek a német és amerikai kémek, jelentkezni se akarnak, ha nem otthonról tanulhatnak, dolgozhatnak.

A BND (a Szövetségi Hírszerző Szolgálat) elnöke elmondta, hogy a szolgálat idősebb tagjainak nyugdíjba vonulása és távozása miatt nehéz elegendő személyzetet találni, ami azt jelenti, hogy nincs elég utánpótlás. Egyre nagyobb kihívás, hogy elegendő megfelelő embert találjanak.

„A távmunka biztonsági okokból aligha lehetséges a BND-nél, az pedig, hogy nem vihetik magukkal a mobiltelefonjukat a munkahelyükre, túl sok a munkát kereső fiatalok számára” – mondta az elnök a Reuters szerint.

A BND honlapja szerint mintegy 6500 ember dolgozik a BND-nél. A szolgálatot 1956-ban alapították Nyugat-Németországban a hidegháború idején, és az 1989-es újraegyesítés után is megmaradt. Kelet-Németország külföldi hírszerző szolgálatát, a HVA-t felszámolták.

Másutt se jobb a helyzet – írja a Guardian.

Az Egyesült Királyságbeli hírszerző szolgálat azt ígéri a potenciális jelentkezőknek a karrieroldalán, hogy „rugalmas munkavégzést [kínál, ami] azt jelenti, hogy a személyes kötelezettségek mellett is dolgozhat”.

Eközben a CIA is közölte, hogy „több munkacsoport” is otthoni munkavégzéssel teljesíti a feladatát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés