ACNEWS

Elkapták a Bécsben futtató nógrádi stricit

Börtön lett a féktelen buliból, a négy támadót bilincsben vitték a rács mögé Fotó: Pixabay / Illusztráció
Börtön lett a féktelen buliból, a négy támadót bilincsben vitték a rács mögé Fotó: Pixabay / Illusztráció
Vádat emeltek egy nógrádi férfi ellen, aki amellett, hogy Bécsben prostitúcióra kényszerített egy nőt, Salgótarjánban barátnőjét is terrorizálta.
Hirdetés
Ad image

A harmincas éveiben járó férfit 2020 augusztusában Salgótarjánban felkereste egy nőismerőse, szállást és segítséget kérve tőle. A férfi egy panzióba vitte, ajándékokat vett és modellmunkát ígért neki. Ezután Bécsbe szállította. Ott a beígért munka helyett a kiszolgáltatott nőnek a férfi nőismerőse által bérelt lakásban pénzért szexuális cselekményeket kellett végeznie. Az ezért kapott pénzt át kellett adnia a stricinek, aki ekkor már azzal fenyegette a nőt, hogy ha nem hajlandó a tevékenységet végezni, akkor kiveri a fogait, vagy megöli.

Az áldozatot a lakásban fogva tartották, a személyi igazolványát pedig kettétörték, hogy ne utazhasson haza. A nő azonban egy alkalmas pillanatban megszökött, és egy olyan presszóban kért segítséget, ahol magyarok is dolgoztak. A futtató itt is kereste, és erőszakkal vissza akarta őt vinni, ezt azonban a dolgozók megakadályozták, így a sértett hazatérhetett.

A vád szerint a férfi a saját élettársát is folyamatosan terrorizálta: 2020 elejétől fenyegetésekkel kényszerítette arra, hogy vele maradjon. Továbbá a nagyszüleivel, kiskorú gyermekeivel való kapcsolattartását akadályozta. Az ő bántalmazásukkal, valamint a megölésével is fenyegetőzött. Többször ténylegesen is bántalmazta a nőt, volt, hogy akarata ellenére levágta a haját, máskor a lábait pengével vágta meg.

2021-ben a gyanúsított megkérte egy éppen velük lakó barátnőjét, hogy videózza le az élettársát, akit arra kényszerített, hogy tegyen úgy, mintha kábítószert porciózna ki.  A férfi a felvétel nyilvánosságra hozásával és a rendőrségre, valamint a gyámhatóságra eljuttatásával is fenyegette a nőt, ha elhagyná őt. Ugyanezzel a felvétellel az azt készítő nő is zsarolta a sértettet. Ő azonban éppen azért, hogy költözzön el, mert különben a videót eljuttatja a gyermekvédelemnek.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség mindkét ügyben vádat emelt. A férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, okirattal visszaélés és kapcsolati erőszak bűntette, míg a bécsi ismerősével szemben prostitúció elősegítése, a videót készítő nő ellen pedig kényszerítés miatt. Indítványozta, hogy a Törvényszék a férfit és társát szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a videót készítő büntetlen előéletű nőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés