ACNEWS

Szabadlábon a nógrádi részeg terrorista

Nemzetközi körözést adtak ki a nagybányai polgármester ellen Fotó: Pixabay
Nemzetközi körözést adtak ki a nagybányai polgármester ellen Fotó: Pixabay
A 24 éves férfi előre bejelentette a rendőrségnek, hogy meg fogja ölni a szomszédját, majd rágyújtja a házát.
Hirdetés
Ad image

A fiatal már régóta rossz viszonyban állt a két házzal arrébb lakó szomszédjával. Az egyik nap háromszor is összevesztek, amikor részeg volt. A balhé után a férfi felhívta a 112-es segélyhívót és a Miskolci Hívásfogadó Központ diszpécserével közölte, hogy „vagy csinálnak valamit a szomszédjával, vagy meg fogja őt gyilkolni, és a házat is rágyújtja”.

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és a betelefonálót előállították.

Az elkövetéskor a férfi ittas volt. Az önhibából eredő ittasság nem menti az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, de tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosbító körülménynek számít.

Aki abból a célból, hogy a rendőrséget vagy más állami szervet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el.

Mivel a fiatal nógrádi férfi a betelefonáláskor a szomszédja megölésével fenyegetéssel arra akarta kényszeríteni a rendőrséget, hogy az ő akarata szerint intézkedjenek, a Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt bíróság elé állította, és felfüggesztett börtönt kértek rá.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a bíróság elé állított férfit 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását végül 3 évre felfüggesztette – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés