ACNEWS

Nosztalgiázással ünnepelt Németh Lajos

Az ország kedvenc meteorológusa a TV2 fennállásának 25. évfordulójáról emlékezett meg a Facebook- oldalán.

Hirdetés
Ad image

Az ország kedvenc meteorológusa a TV2 fennállásának 25. évfordulójáról emlékezett meg a Facebook- oldalán.

Németh Lajos közel fél évszázadon keresztül tájékoztatott minket a várható időjárásról. Az időjós a TV2 indulása óta nemcsak a csatorna meghatározó arcának számít, de a nézők szívébe is hamar belopta magát a közvetlen stílusával. Visszavonulását 2016-ban jelentette be, de a jelenleg nyugdíjasként tevékenykedő meteorológus szíve a mai napig visszahúz a csatornához. Nem csoda hát, hogy a kollégáihoz hasonlóan őt is megcsapta a nosztalgiázás szele, a Facebook-oldalán emlékezett meg a kereskedelmi csatorna első élő bejelentkezéséről, majd lapunknak is mesélt róla.

„Az aznapi időjárásra ugyan nem emlékszem, de az első adásra kristálytisztán: 1997. október 4-én, szombaton reggel hat órakor, a vezérigazgatói köszöntő és a himnusz után engem láthattak először a TV2-n. Előtte már dolgoztam tévénél, de meghatározó volt számomra, hogy egy kereskedelmi csatornánál mondom el az időjárásjelentést. Itt sokkal közvetlenebb a hangvétel, hiszen mondhatni, a szórakoztatás volt a cél”– kezdte az AcNews megkeresésére Németh Lajos, aki szerint több meghatározó élményt is köszönhet a csatornának, ahol mellesleg még a mai napig a háttérben dolgozik.

„1997. december 31. volt az első szilveszter, és a Dáridóból jelentkeztem be. Hát, akkor aztán volt egy nagy ereszd el a hajamat. Nagy királyság volt, azt kell mondjam” – emelt ki egy számára kedves emléket a meteorológus, bár elmondása alapján több is van.

Habár Németh Lajos hivatalosan hat éve nyugdíjba vonult, olykor még vissza-visszatér a képernyőre. Nem volt ez másképp a jubileumi évfordulón sem, amikor is a Duna-partról jelentkezett be élőben a Mokka adásában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy mindennek a részese lehettem. Ez egy ajándék volt a csatornának, és egy ajándék nekem. Beszéltük is, hogy milyen jó lenne, ha az 50. évfordulón is együtt tudnánk ünnepelni. Akkor persze már 97 leszek, de ha megélem, remélhetőleg akkor is én fogom majd mondani az időjárás előrejelzést” – mondta nevetve a meteorológus.

A TV2 a múlt hónapban egy többrészes születésnapi showműsorral is ünnepelte magát, ebben megemlékezve a legikonikusabb produkciókról, és a műsorvezetők emlékezetes pillanatairól.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés