ACNEWS

Novák Katalin: Az Erzsébet-táborokban minden a gyerekekről szól

Az Erzsébet-táborokban minden a gyerekekről szól - fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Zánkán az Erzsébet-táborban a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamarán avatásán.

Hirdetés
Ad image

Az Erzsébet-táborokban minden a gyerekekről szól – fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Zánkán az Erzsébet-táborban a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamarán avatásán.

Novák Katalin hangsúlyozta: az Erzsébet-táborok összes helyszínén azért dolgoznak, hogy a gyerekek jól érezhessék magukat, miközben biztonságban vannak. A fiatalok olyan programokon vehetnek részt, amelyeken játszva tanulhatnak és közösség is épülhet.

Kiemelte: az idei évre teljesen megújult a zánkai és a fonyódligeti tábor. Fonyódligeten augusztustól, Zánkán viszont a nyári szünet első napjaitól várják a táborozó fiatalokat – mondta.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-Medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke az avatáson elmondta: a Szélkirálynő katamaránt a váci hajógyártól egy svájci cég rendelte meg 1965-ben, és a Földközi-tengerre szánták volna, de mivel visszavonták a megrendelést, a hajó a Balatonra került. A katamaránt a zánkai tábor 1995-ben kapta meg, majd 2016-ban az alapítvány lett a tulajdonos, de a hajó ekkorra már rossz állapotban volt.

A katamarán teljes körű felújítását a kormány 96 millió forintos támogatása segítségével végezték el – közölte.

Az elnök elmondta: a hajót Berg Judit Rumini című gyermekregényében szereplő vitorlásról nevezték el.

A Szélkirálynőt, miután a Balaton déli partjáról megérkezett Zánkára, a táborozó fiatalok körében Kiss-Rigó László katolikus és Balog Zoltán református püspökök szentelték fel, majd Novák Katalin hajós hagyományok szerint pezsgősüveggel avatta fel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés