ACNEWS

Ezt történt a titkos bunkerben Novák és Zelenszkij között

Novák Katalin | MTI/ Bruzák-Noémi
Novák Katalin | MTI/ Bruzák-Noémi
Novák Katalin, a köztársasági elnök, beszámolt arról, hogy mit tapasztalt Ukrajnában és mire jutott Zelenszkij elnökkel.
Hirdetés
Ad image

Miközben az ukrán fővárosban, Kijevben járt, felbőgtek a légiriadó szirénái, a titkos bunkerbe kellett őt menekíteni. Novák Katalint, ezt követően fogadta az ukrán elnök.

„Egy háborús országba látogattam el, így nem ért meglepetésként a légiriadó. Sajnos, Kijevben mindennaposak a támadások, így gyakran szólalnak meg a szirénák. Békében születtem és éltem, akárcsak ön, nem voltam még óvóhelyen. Szokatlan érzés volt lemenni egy bunkerbe. A föld alatt egy mínusz a 3. szinten lévő helyiségbe kísértek minket állam- és kormányfőket a kollégáinkkal. Voltak ott székek, asztalok és víz. A TEK munkatársai, akik a védelmünkről gondoskodtak, egy applikáción keresztül követték a légiriadó alakulását” – árulta el az Indexnek az államfő, majd arról is beszámolt, miről sikerült tárgyalni Zelenszkijjel.

„Zelenszkij elnök kifejtette, hogy miután Kárpátalja jelenleg Ukrajna legbiztonságosabb régiója, hosszabb távon is erőforrásként tekint rá. Megköszönte az eddigi magyar segítséget és a kárpáaljaiak helytállását. Én hangsúlyoztam, kölcsönös érdekünk, hogy a Kárpátalján élő mintegy 150 ezer fős magyar kisebbség tagjai teljeskörűen tudják gyakorolni a kisebbségi jogaikat. Nem rejtettem véka alá, hogy ebben a tekintetben most már érdemi előrelépésre van szükség. Nem szóvirágokra van szükség. A Magyarországon élő ukrán kisebbség tagjai nagyon kiterjedt jogokat élveznek, és ez így van jól. Az ukrán elnök azt mondta, amit az ukrán kisebbség tagjai megkapnak Magyarországon, azt készek megadni a magyar kisebbség tagjainak is Ukrajnában. Ez kiindulópontnak nem rossz.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés