ACNEWS

Nürnbergben elfogták S. Hanna terroristát

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
S. Hanna gumibottal és paprikaspray-vel támadt olyan emberekre Budapesten, akiket jobboldali szélsőségeseknek vélt ránézésre.
Hirdetés
Ad image

Nürnbergben letartóztattak az Antifás baloldali szélsőségest. Az őrizetbe vett S. Hanna a gyanú szerint 2023 februárjában Budapesten botokkal és paprikaspray-vel támadt három emberre, akikről azt állította, hogy jobboldali szélsőségesek voltak. Ezt a helyi szövetségi főügyész jelentette be kedden.

A csoport, amelyhez S. Hanna tartozott, egy szélsőbaloldali szervezet, Antifa néven is ismerik őket. A nő tavaly februárban a csoport többi tagjával együtt Budapestre utazott.

Akkoriban ott tartották a „Becsület Napját”, amelyre minden évben Európa-szerte utaznak szélsőjobboldaliak. A legutóbbi „Becsület Napját” a német Wehrmacht, a Waffen-SS és magyar kollaboránsaik 1945 februárjában a szovjet hadsereg által ostromlott városból való menekülési kísérlet emlékére tartották. A neonácik a budapesti központi Kapisztrán téren gyülekeztek, és éjszakánként Szomor községbe túráznak. Hivatalosan a túra „sportesemény”.

A baloldali szélsőséges csoport, amelyhez S. Hanna tartozott, legalább öt támadást hajtott végre olyan emberek ellen, akiket jobboldali szélsőségesnek hittek. Hanna két ilyen támadásban is részt vett. A támadók összesen három embert vertek meg botokkal, és többek között paprikaspray-vel fújták le őket. Áldozataik zúzódásokat szenvedtek a fejükön. S. Hanna jelenleg őrizetben van – írja a Spiegel.de.

2023. februárban Budapesten letartóztattak egy olasz aktivistát, Ilaria Salist is, aki az Antifa csoporthoz tartozott. Az ügyészség idén februárban 11 év fegyházbüntetést ajánlott fel a nőnek, ha elismeri az ellene szóló vádakat. Vallomást nem tett, a tárgyalást pedig széles mosollyal az arcán állta végig. Ezután Olaszországban hatalmas botrány tört ki, amiért bilincsben vezették elő az elsőrendű vádlottat. Később már arról panaszkodtak, hogy rossz körülmények között tartják a nőt a magyar börtönben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elképesztőnek nevezte, hogy Olaszországból próbálnak beavatkozni egy magyar bírósági eljárásba. A folytatás most májusban várható, amikor tanúként hallgatja meg a törvényszék a banda áldozatainak vallomását.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés