ACNEWS

Nyolc hétköznapi termék került mától tiltólistára 

Pixabay
Pixabay
A nap, amikor elkezdődött az egyszer használatosak haldoklása – íme a lista.
Hirdetés
Ad image

Nyolc mindennapi használati tárgyat tiltottak be hétfőtől – a walesi kormány új törvényt vezetett be a környezetbe kerülő műanyagszennyezés csökkentésére, megtiltva bizonyos egyszer használatos műanyagtermékek forgalmazását.

A héten hatályba lépett új törvény értelmében az üzletek országszerte nem árulhatnak többé olyan termékeket, mint a műanyag ételtartók, bizonyos vattapamacsok és műanyag evőeszközök. Mindez azután következett be, hogy a gyorséttermek számára október 1. óta  Anglia-szerte megtiltották, hogy egyszer használatos műanyag tálakon, poharakban szolgáljanak fel ételeket. A szabályt, amely nagyrészt az elvitelre specializálódott éttermek tulajdonosait súlytja, a lakosság nagy része, 87 százaléka támogatta.

Ezt a nyolc terméket mostantól tilos Walesben árulni:

Egyszer használatos műanyag tányérok

Egyszer használatos műanyag evőeszközök

Egyszer használatos műanyag italkeverők

Expandált vagy habosított extrudált polisztirolból készült poharak

Habosított vagy habosított extrudált polisztirolból készült elvitelre szánt ételhordók

Egyszer használatos műanyag lufirudak

Egyszer használatos, műanyag szárú vattapamacsok

Egyszer használatos műanyag ivószálak (kivételekkel azok számára, akiknek szükségük van rájuk a biztonságos és önálló evéshez és iváshoz)

A walesi éghajlat-változási miniszter azt mondta: „Ez az első lépés a Walesben az egyszer használatos műanyag fokozatos megszüntetése felé. Elkötelezettek vagyunk. És a következő fázisban betiltjuk az egyszer használatos műanyag hordtáskákat, a poharak és ételtartályok polisztirol fedelét, valamint az oxo-biológiailag lebomló műanyagból készült termékeket.” – írja a Mirror.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés