ACNEWS

Nyomozás: hamis volt a Covid oltások káros hatásairól írt jelentés

Olaszországban durván meghamisították a Covid-vakcina káros hatásairól készült jelentést F Fotó: Pexels
Olaszországban durván meghamisították a Covid-vakcina káros hatásairól készült jelentést F Fotó: Pexels
Nyomoz az olasz rendőrség az egészségügyi miniszter ellen, börtönbe kerülhet, mert 2 éve kozmetikázta a Covid jelentést.
Hirdetés
Ad image

Dagad a Covid-botrány Olaszországban. Talján földön ugyanis az oltások káros hatásairól szóló, meghamisított jelentéseket kapcsán már komolyabb a baj, mint Németországban. A kiszivárogatott hivatalos iratok alapján a római főügyészség nyomoz az egykori egészségügyi miniszter és az állami gyógyszerügynökség vezetője ellen. Állítólag Roberto Speranza volt egészségügyi miniszter és Nicola Magrini, az Olasz Gyógyszerügynökség (AIFA) korábbi főigazgatója szándékosan elhallgatták és meghamisították a kísérleti Covid-vakcinák  káros mellékhatásairól szóló orvosi jelentéseket. Ellenük az oltáskárosultak több ezer fős csoportja tett feljelentést. Mindezt egy napvilágra került ügyészségi dokumentum alapján kapta fel az olasz sajtó.

Korrupció és gyilkosság a vád

„Eljött az idő, hogy igazságot tegyünk, miután az áldozatokat éveken át démonizálták és sértegették” – nyilatkozta a sajtónak Giada Maslovaric pszichológus. Aki a keresetet tavaly májusban benyújtó, „Figyelj rám” bizottságot kíséri az Olaszországban. A két olasz ügyvéd által képviselt bizottságnak 4200, főként Pfizer és Moderna típusú Covid-oltástól sérült tagja van. De a feljelentőkhöz rendőrökből, pénzügyőrökből álló szakszervezetek is csatlakoztak.

 A La Veritá szerint az általuk feltételezett bűncselekmények vádjai nagyon súlyosak. Azok a korrupciótól és a közegészségre veszélyes, hibás gyógyszerek beadásától kezdve a hamis nyilatkozatokon át a gyilkosságig terjednek. Mindezt súlyos tényekre alapozzák. Amelyek között a Covid elleni oltási kampány idejéből származó tanúvallomások, hivatalos iratok, szakértői jelentések és más bizonyítékok vannak. A Gyógyszerügynökségnél jól tudták, hogy nincsenek olyan adatok, amelyek garantálnák a szérumok hatékonyságát és biztonságosságát. Ezt a hatóság képviselői azóta már a vizsgálóbíróknak is elismerték.

A vakcina fontosabb lett az embernél

Kiderült, hogy az egészségügyi minisztérium irányítása alatt álló AIFA vezetői 2021 januárjában arra utasították a hatóság illetékeseit a csalásra. Így elhallgatták azokat a jelentéseket, amelyek a biztonságos gyógyszeralkalmazás érdekében végzett farmakovigilancia eredményeiről szóltak. Az orvosi jelentések a vakcinák az anyák oltása után a szoptatott újszülöttekre, illetve a különböző betegségekben szenvedőkre gyakorolt káros, egyes esetekben halálos mellékhatásaira figyelmeztettek. Mindezt a La Verita konzervatív napilap idézi. A hatóságnál az 50 év felettieknek kötelezően elrendelt oltási kampány során tilos volt jelezni a hatékonyság hiányát. Azért, hogy azzal ne akadályozzák a tömeges oltások előrehaladását – írta az Economix.

A belső utasítások alapján az AIFA meghamisította a Covid-oltás mellékhatásairól szóló nyilvános közegészségügyi jelentéseket. „Nem jó ötlet ugratni egy alvó kutyát, egyelőre nem tudsz kitalálni semmit. Meg kell tanulnunk nem válaszolni, ha túl akarunk élni” – fogalmaznak az egyik vezetői levélben. Amelyet a La Nuova Bussola Quotidiana közölt. Hozzátéve: a vakcina megmentése fontosabb volt, mint az emberek megmentése.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés