ACNEWS

Nyomtalanul eltűnt a világ leggazdagabb kutyája

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Gazdája aggódik az „örökösnőért”.
Hirdetés
Ad image

Nagy az aggodalom Szászországban, ugyanis eltűnt Anna, az a hat éves óriás schnauzer, amelyre milliós örökség vár: ingatlanok, egy hatalmas telek, és egy felújított régi malom.

„Elvittem Annát a nöthnitzi kastélyban lévő történelmi táborba. Lövészklubok emlékeztek meg a drezdai csata 210. évfordulójáról. Amikor a gránátosok hirtelen sortüzet adtak le, Anna bizonyára nagyon megrémült, és elszaladt, mint az őrült” – mesélte gazdája, Bernd Engelmann.

A fekete óriás schnauzeren volt pórázon, és azért tudott kiszabadulni, mert a nyakörve túl laza volt. Sajnos az azonosító címkéje is a nyakörvre volt erősítve.

Engelmann órákon keresztül fésülte át a kastélyt, a környező mezőket és erdőket. Annának azonban nem akadt a nyomára. „Ezután riasztottam Bannewitz polgármesterét, a drezdai Schießgasse-i rendőrőrsöt és a freitali állatmenhelyet. Eddig sajnos hiába. Az én kis félénk és gyermekszerető Annám olyan jól táplált, hogy több napot is kibír evés nélkül az erdőben. Mindig szív- és tüdődarabkákkal etetem, néha kap egy-egy bioszeletet” – bizakodik a kutya gazdája.

Ettől függetlenül nagyon aggódik, hogy valami történik az örökösnőjével. Ugyanis – mivel a felesége, Elfriede 77 évesen elhunyt – a kutyának kellene megkapnia Engelmann halála után a teljes vagyonát. „Anna az állandó társam lett. Annyira a szívemhez nőtt és annyira hozzászokott a birtokhoz” – nyilatkozott az elkeseredett Bernd Engelmann.

Az egykori malomtulajdonos a mintegy 500 000 euróba kerülő, több hektáros, a Georgewitzer Skala természetvédelmi területen lévő, folyó menti erdős területet birtokolja, amelyhez egy 1524-ből származó, történelmi malom is tartozik egy zárt étteremmel és több házzal. Történelmi fegyvereket is gyűjt, köztük két ágyút, amelyeket saját múzeumában állított ki. Kortárs művészek szobraiból is van gyűjteménye – írja a bild.de.

Tisztában van vele, hogy Anna, mivel kutya nem tud ezzel semmit sem kezdeni. Éppen ezért, halála esetén egy vagyonkezelő fogja felügyelni a vagyont és azt, hogy Anna semmiben sem szenvedjen hiányt. Előbb azonban meg kell találni az óriás schnauzert. „Álmatlan éjszakáim vannak nélküle, remélem, hogy Anna egészségesen tér vissza” – reménykedik Engelmann.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés