ACNEWS

Ittas mentősofőr gázolt halálra egy tolószékes férfit

Fotó: Illusztráció / Unplash
Fotó: Illusztráció / Unplash
Két tolószékes férfi is vészhelyzetbe került rövid időn belül, az egyik meghalt, a másik csak részeg volt.
Hirdetés
Ad image

A mentőautó ittas sofőrje jobbra kanyarodva nem vette észre a tolószékben ülő nyugdíjast, és elütötte. Az idős, német férfi olyan súlyosan megsebesült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

„Egyáltalán nem lett volna szabad elindulnia, még akkor sem, ha józan.” – mondta a Bildnek a Német Vöröskereszt mentőszolgálatának vezetője. A mentőautó útja, mely a tragikus balesettel végződött, ugyanis nem volt engedélyezve. Ráadásul a sofőr a baleset idején egyedül ült a mentőautóban. A szász-anhalti mentőszolgálatról szóló törvény szerint ez tilos.

Ugyanitt, pár nappal később, megint gondot okozott az alkohol és egy tolószék keresztezése. Ez esetben viszont a nyugdíjas pattant a gurulós székbe, hogy azzal szelje a német utakat. A várható megtörtént: hatalmas torlódás alakult ki a főúton. A rendőrök persze meg akarták állítani a bácsit, és kis ’üldözés’ után sikerült is.

„A 74 éves férfinál elvégzett alkoholvizsgálat 2,22 ezrelékes értéket mutatott ki. Ennek következtében nem engedtük továbbutazni, és vért vettek tőle” – számolt be a rendőrségi szóvivő, aki hozzátette, hogy a nyugdíjas ellen most ittas vezetés gyanúja miatt folyik nyomozás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés