ACNEWS

Oroszlánfejű törpenyulak terrorizálnak egy kisvárost

Fotó: Illusztráció / AcNews
Fotó: Illusztráció / AcNews
Úgy szaporodnak "mint a nyulak" a városban és rongálnak mindet, amihez hozzáférnek.
Hirdetés
Ad image

Míg a bibliai csapások hagyományosan sáskákat, békákat és legyeket jelentenek, a floridai Wilton Manors lakói egy sokkal kedvesebb inváziótól szenvednek: a nyulaktól. Egy engedély nélküli nyúltenyésztő néhány évvel ezelőtt ugyanis szabadon engedett néhány állatot, amikor elköltözött az előkelő Fort Lauderdale-i külvárosból. A mai napig több mint száz aranyos, de idegesítő teremtmény ugrál a lakók gondozott gyepén.

A helyiek szerint rágcsálók, felássák a kerteket, rongálják az elektromos kábeleket, és nyuszibogyót hagynak szétszórva a járdákon és a kocsifelhajtókon.

A helyi Alicia Griggs elmondta: „Tényleg meg kellene menteni őket. Próbáltuk rávenni a várost, hogy tegye meg, de csak húzzák az időt. Úgy gondolják, hogy ha megteszik, akkor meg kell szabadulniuk az iguánáktól és minden mástól is, amit az emberek nem akarnak maguk körül látni.”

Akár 40 000 dollárba (13,3 millió forint) is kerülhet a nyulak összegyűjtése, ivartalanítása és a szükséges oltások beadása, majd otthont találni nekik. Az emberek nem tudják, de ezek az egzotikus háziállatoknak kicsit bonyolultabb a tartása. Nagyon oda kell figyelni az emésztőrendszerükre, és speciális étrendet kell biztosítani számukra. Nem lehet csak úgy odadobni nekik bármilyen ételmaradékot.

A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság, amelynek feladata az államban az invazív fajok kezelése, azt mondta, hogy nem tervez intézkedéseket tenni ebben az esetben, mivel a nyulak nem jelentenek közvetlen veszélyt a helyi vadvilágra. A helyiek szerint azonban rengeteg kért okoznak – írja a DailyStar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés