ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nyüzsögnek az árvíztől megrettent vadak az 55-ös főúton  

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Óvatosságra kérik az autósokat Pörböly és Baja között, rengeteg őz és szarvas bóklászik a főúton, megriasztotta őket az áradó Duna.
Hirdetés
Ad image

Megszaporodott az áradó Duna miatt az 55-ös főútra sereglett vadállatok száma, emiatt a hatóság óvatosságra kéri az autósokat Pörböly és Baja között. A helyi rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy az útlezárás időszakán túl is nagy figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt. Ugyanis az erdőkből, és az ár elől menekülő állatok gyakrabban bukkanhatnak fel a forgalmas szakaszokon is – írja a 24.hu.

Még pár napig veszélyben lesznek az autósok és a vadak az 55-ös főúton Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén az éjszakai és hajnali órákban az arrafelé közlekedők mind Pörböly, mind Baja irányából 20 km/órás sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhattak át az érintett útszakaszon. Minden más időszakban pedig 60 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben annak érdekében, hogy az emberek és az állatok egyaránt biztonságban legyenek.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök szombaton éjjel sisakkamerájuk segítségével rögzítették, hogy riadt állatok – köztük őzek és szarvasok – menekülnek a gemenci erdőből. A rendőrség Facebook oldalán közzétett videón legy ijedt őz az egyik motoros rendőr felé lépdelve keres kiutat. Majd a járműtől és a fényektől megrettenve átugrik a szalagkorláton.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés