ACNEWS

Ő a hambikirály! – 34 ezer Big Macet tolt be Gorske

Fotó: McDonalds
Fotó: McDonalds
Don Gorske 70 éves, és még mindig a legjobb egészségnek örvend. Annak ellenére, hogy évtizedek óta gyorséttermi ételen él.
Hirdetés
Ad image

Az amerikai Wisconsin államban élő egykori börtönőr 1999 óta a vitathatatlan hamburgerkirály. Nem sokkal az ezredforduló előtt a Guinness Rekordok Könyvében örökítette meg magát, mint az a személy, aki életében a legtöbb Big Mac-et ette meg.

Gorske természetesen ma is tartja ezt a rekordot – és hihetetlenül megnövelte: csak 2023-ban 728 darabot falt be a McDonald’s legnépszerűbb hamburgeréből. Saját számításai szerint eddig 34 128 hamburgert fogyasztott el.

„Sokan úgy gondolják, hogy már régen meg kellett volna halnom” – mondta Gorske.

De hogyan is számolja valójában az evési rekordjait? Gorske egyszerűen megőrizte az összes nyugtát és Big Mac-dobozt, amióta 1972-ben elkezdte számolni. Szépen összehajtogatva, nagy kartondobozokban archiválja őket.

Az egész 1972. május 17-én kezdődött. Gorske jól emlékszik arra, amikor először harapott bele egy Big Mac-be, és azóta sem tud betelni vele. Volt, hogy egész nap semmi mást nem evett, függőségének csúcsán akár kilenc hamburgert is magába tömött – írja a Bild.

Azóta jelentősen csökkentette a fogyasztását: átlagosan már „csak” valamivel kevesebb, mint két Big Mac-et eszik naponta. Hogy ne veszélyeztesse tovább az egészségét, kihagyja a reggelit, kerüli az olyan köreteket, mint a krumpli, és igyekszik napi tíz kilométert gyalogolni. A férfi ugyanis azt akarja, hogy haláláig Big Mac-et ehessen. Elmondta: „Jó anyagcserével és jó egészséggel vagyok megáldva, ami lehetővé teszi, hogy Big Mac-et egyek anélkül, hogy sokat híznék. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen ember a világon, aki 50 éven keresztül minden nap Big Mac-et ehet anélkül, hogy ez ártana neki. De senki ne csinálja ezt utánam.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés