ACNEWS

Előhúzták Obama feleségét a kalapból – amerikai elnöknek akarják

Michelle Obama / A Fehér Ház hivatalos fotója: Chuck Kennedy
Michelle Obama / A Fehér Ház hivatalos fotója: Chuck Kennedy
Joe Biden amerikai elnök körül a rossz közvélemény-kutatási eredményei miatt vad találgatások keringenek. A demokraták pánikba estek...
Hirdetés
Ad image

A legújabb pánikhullám a hétvégén kezdődött: A „New York Times/Sienna College” közvélemény-kutatása szerint a 80 éves politikus a 2024-es választási kampányban kulcsfontosságú ingadozó államokban marad le valószínű riválisa, Donald Trump volt elnök mögött: Nevadában tizenegy százalékpontos hátrányban van, akárcsak Georgiában (- 6 százalék), Arizonában (- 5 százalék), Michiganben (- 5 százalék) és Pennsylvaniában (- 4 százalék). Biden 2020-ban mindezen államokat megnyerte. Most csak 39 százalék éppen elégedett Biden hivatali teljesítményével.

A Fehér Házért folyó választási csatáig (2024. november 5.) még pontosan egy év van hátra. Bidennek tehát még van ideje felzárkózni.

Ennek ellenére egy mérvadó politikai stratéga a „repülő váltás” mellett érvelt. Magának Bidennek is el kellene gondolkodnia azon, hogy a koráról szóló állandó viták által beárnyékolt jelöltségéhez való ragaszkodás „valóban bölcs dolog-e” – mondta David Axelrod. Azt javasolta, hogy Biden rakja az egóját az ország érdekei mögé.

Axelrod nem akárki: őt tartják az első fekete bőrű amerikai elnök, Barack Obama történelmi győzelme fő tervezőjének. És ő volt az Ovális Iroda egyik vezető tanácsadója.  Most csatlakozott hozzá Ted Cruz republikánus szenátor is, és elindította azt a pletykát, hogy Axelrod a volt first lady, Michelle Obama jelöltségének akarja előkészíteni a terepet. Ráadásul Barack Obama nemrég maga is hátba szúrta párttársát a közel-keleti háború miatt. Bidennel ellentétben Obama nem akarta teljes mértékben támogatni Izraelt – írja a Blick.

Michelle Obama a demokraták közül a legjobb esélyekkel indulna 2024-ben – írta még tavasszal a The Hill című politikai portál. A közvélemény-kutatók szerint a párt belső előválasztásán 48-36 százalékkal győzhetne Biden ellen. A Trumppal való közvetlen párharcára vonatkozó közvélemény-kutatási adatok még nem készültek el. Úgy hírlik azonban, hogy jó esélyei vannak. Most már csak az a kérdés: Michelle Obama akar-e elnökjelölt lenni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés