ACNEWS

Ollóval fenyegetőzve rabolta ki a HÉV-en utazó kamaszt

Elfogták a gödöllői rendőrök azt a 20 éves férfit, aki ollóval fenyegetőzve rabolt ki egy utast a HÉV-en – a gyanú szerint.

Hirdetés
Ad image

Elfogták a gödöllői rendőrök azt a 20 éves férfit, aki ollóval fenyegetőzve rabolt ki egy utast a HÉV-en – a gyanú szerint.

Két szemtanú tett bejelentés néhány percen belül a rendőrségen 2021. december 16-án kora délután, akik a szerelvényen utazva látták és hallották, amint egy férfi kirabolt egy kamaszt. Ollóval fenyegette meg, ha nem adja át neki a fejhallgatóját, akkor leszúrja: „mennyit ér meg neked a fejhallgatód, többet, mint az életed?”- nyomatékosította követelését. Az áldozat félelmében átadta a fejhallgatóját, majd a 20 éves férfi búcsúzóul azzal fenyegette meg áldozatát, ha szól a rendőröknek, meghal, aztán társával a kerepesi megállónál leszállt a szerelvényről.

A kistarcsai járőrök a hely-, és személyismeretüknek köszönhetően a megállótól nem messze, 30 perc alatt felkutatták a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható két férfit, majd miután az elrabolt fejhallgatót és az elkövetéshez használt ollót is megtalálták egyikük ruhájában, elfogták és előállították őket a Gödöllői Rendőrkapitányságra.

A 20 éves, tiszakécskei férfi kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt beismerte. Elmondta, már felszálláskor kinézte magának a fülhallgatós tinédzsert. Kés helyett azért tartott magánál ollót, mert így a rendőrök kérdésére előre kitalált válasszal tudott szolgálni: fodrászkodáshoz kell. Drégelypalánki társa először testvére adatait adta meg, mint kiderült, az ellene kiadott elfogatóparancs következményeit akarta ily módon elkerülni. Valódi személyazonosságára fény derült, így hamis vád és közokirat-hamisítás bűncselekményekkel is számolnia kell. Kihallgatásán állította „látta, hogy a gyerek odaadja a fejhallgatót, utána pedig leszállt, de azt gondolta, hogy ismerik egymást”.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, 23 éves társa ellen bűnpártolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást – számolt be a police.hu.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés