Ez a recept tojásból, tejből és főzőtejszínből készül, amit umamiban gazdag hozzávalók, mint kecskesajt és aszalt paradicsom tesznek különlegessé – és mindez sütőben készül el.
A „Marry me” vagyis „Házasodj velem” receptek virális slágerek, amelyek nem mennek ki a divatból. Ezek olyan ételek, amelyek annyira jól vannak elkészítve, hogy spontán házassági ajánlatot válthatnak ki abból, aki megkóstolja őket.
Fontos, hogy olyan serpenyőt használjunk, amit sütőbe is lehet tenni – például öntöttvas edényt.
Házasodj velem frittata
Hozzávalók:
- 8 nagy tojás
- 180 g friss spenótlevél
- 120 g kecskesajt
- 80 ml zsíros tej
- 80 ml főzőtejszín
- 80 g olajban eltett aszalt paradicsom
- 30 ml az aszalt paradicsom olajából
- 2 salottahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál dijoni mustár
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsd fel az aszalt paradicsom olaját egy serpenyőben. Pirítsd meg rajta az apróra vágott salottát
- Add hozzá az aprított aszalt paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd pirítsd további 1-2 percig.
- Add hozzá a spenótot, és párold, míg megfonnyad (kb. 3-4 perc). Vedd le a tűzről.
- Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, tejet és tejszínt, míg egységes állagú nem lesz. Add hozzá a dijoni mustárt, sót, borsot.
- Keverd bele a zöldségeket és a kecskesajt kétharmadát. Öntsd vissza a serpenyőbe, a tetejére szórd a maradék sajtot.
- Süsd előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 percig, míg a tojás teljesen megszilárdul.
- Friss, szezonális salátával tálald.