ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Öngyilkos akart lenni Gábor atya, a kiskunfélegyházi pedofil pap

fotó: MTI
fotó: MTI
Tizenöt év fegyház vár Gábor atyára, a pedofíliával lebukott, letartóztatásban lévő Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye papjára.
Hirdetés
Ad image

Kétszer is öngyilkos akart lenni a pedofíliával vádolt, tavalyelőtt óta letartóztatásban lévő Gábor atya, akire bűnössége esetén 15 év fegyházbüntetés vár. A vád szerint a kiskunfélegyházi plébános Gábor atya hatalmi befolyásával visszaélve szexuális visszaélést követett el ellenük áldozatai ellen. Akik közül kettő is kiskorú. Bár a Kiskunfélegyházi Járásbíróság előkészítő ülésén beismerés esetén 8 év fegyházbüntetést javasolt neki az ügyész. Azonban a pap nem ismerte el a bűnösségét. Ehelyett ragaszkodott a tárgyaláshoz való jogához – tudta meg a pestisrácok.

A vád szerint Gábor atya az egyházmegye ifjúsági közösségi életébe kapcsolódva szabadidős csoportokat szervezett és hittant tanított. Ezzel édesgette magához a fiatal tizenéves fiúkat. A Pesti Srácok szerint  a visszaélések zöme a kiskunfélegyházi plébánián történt, ahova az atya különböző kedvességekkel, ajándékokkal csalta az áldozatait.

De nemcsak ő, hanem a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye másik papja, Róbert atya is a törvény előtt felel a szexuális bűneiért. Az ő egyik áldozata csupán 9 éves volt, amikor az akkor még Zala vármegyében szolgálatot teljesítő Robi atya behálózta a kisfiút. A nyájas természetű pap egy kommunában teljesített szolgálatot. Amelynek tagjai olyan világi emberek voltak, akik Isten szolgálatába kívánták ajánlani életüket. Az egykori kisfiú azóta fiatal felnőtt lett, néhány hónapja fakadt ki a terapeutájának a meggyalázásáról. Róbert atya ügyében többrendbeli, hatalmi befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélésgyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés