ACNEWS

Öngyilkos lett a Hamász-mészárlás túlélője

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Öngyilkos lett az egy évvel ezelőtti Hamász-mészárlás egyik áldozata. Shirel Golan mindössze 22 éves volt, amikor véget vetett életének.
Hirdetés
Ad image

2023. október 7-én, az izraeli Supernova zenei fesztiválon volt az akkor 21 éves Shirel Golan. A terrortámadáskor a fiatal lánynak sikerült elmenekülnie, fizikai sérülések nélkül. Azonban a 22. szülinapján véget vetett életének. „Láttam rajta a poszttraumás stressz tüneteit” – idézte Shirel testvérét a Heute. Bátyja elmondása szerint Shirel a támadás után egyre zárkózottabb lett és eltávolodott a barátaitól. Kétszer kórházba is került.

A Hamász-mészárlás előestéjén közel 4000 ember ünnepelt az Izraelben megrendezett Supernova fesztiválon. Helyi idő szerint reggel 6 óra 30 perckor a terrorszervezet harcosai autókkal, motorkerékpárokkal és siklóernyőkkel lerohanták a területet. Az ezt követő órákban 364 embert öltek meg, míg 40-et elraboltak. Shirelnek sikerült megszökni egy autóval. 11 társát megölték, de a lányt végül egy rendőr biztonságba helyezte és elhajtottak a területről.

„Megkértem, hogy vigyázzon magára. Azt mondta, nem kap segítséget. Ha az állam gondoskodott volna róla, nem történhetett volna meg ez” – vádolta meg Shirel testvére Izraelt. Ennek azonban az ország Jóléti és Szociális minisztériumának adatai ellentmondanak. Szerintük ugyanis a fiatal lányt többször is kezelték az elmúlt egy év leforgása alatt.

Van segítség! A nap 24 órájában hívható, ingyenes, anonim lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 123 és a 06 80 810 600-as telefonszámokon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük keresse fel ezt az oldalt. Ha szeretteiért aggódik itt tud segítséget kérni szakemberektől.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés