ACNEWS

Öngyilkosmentő központ nyílt a Mammutban

Pexels
Pexels
Lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított. Senki sem maradhat egyedül a problémájával – megnyílt a Mammut SegítőPont.
Hirdetés
Ad image

Mint ismert, a Mammutban az elmúlt években több alkalommal is történt öngyilkosság, a legutóbb július 30-án, amikor délelőtt fél 11 körül egy nő ugrott le a második emeletről, és a mentők hiába értek gyorsan a helyszínre, az áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Sokszor a legnehezebb annak felismerése és elfogadása, hogy valakinek segítségre van szüksége. A következő lépés, hogy segítséget kérünk. Mi ezt tettük könnyebbé, elérhetőbbé a Mammut SegítőPont létrehozásával…senki sem maradhat egyedül a problémájával – közölte Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

A Mammut SegítőPont létrehozásának célja, hogy segítséget tudjanak biztosítani a lelki nehézségekkel küzdők számára. A SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen – írja a 24.hu

Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. A SegítőPont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória – közölte a polgármester.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés