ACNEWS

Öngyilkosságba kergeti Erzsike nénit a szívtelen végrehajtó

két évig nem hiányzott lottójátékosnak az 1,9 milliárd forintos mesés vagyon Fotó: Virág Márton
két évig nem hiányzott lottójátékosnak az 1,9 milliárd forintos mesés vagyon Fotó: Virág Márton
Novemberben a nyugdíjából csak 11 ezer forint maradt a számláján az egyedül élő, idős, súlyos beteg asszonynak.
Hirdetés
Ad image

Erzsike néni kálváriája akkor kezdődött, amikor három éve váratlanul meghalt az élettársa. Addig a párja nevén lévő, 23 négyzetméteres újpesti lakásban élt. De megjelent a férfi fia, és követelte a garzon értékének ráeső részét, 3 millió 180 ezer forintot. A 77 éves Erzsike néninek nem volt spórolt pénze, a lelketlen fiút pedig ez nem érdekelte. Ráküldte a végrehajtót. Bár a végrehajtási eljárás után a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 57 ezer forintot tiltott le a nyugdíjából, a végrehajtónak ez nem volt elég. Még inkasszót is kért az idős nő bankszámlájára. Így történhetett meg, hogy a 170 ezer forintos nyugdíjából legutóbb 11 ezer forint maradt. Ennyit tudott felvenni az automatából, amikor a rezsiszámlákat szerette volna befizetni a postán.

Segítségért könyörgött, de hiába

Kétségbeesésében a bank vezérigazgatójának írt könyörgő levelet, hogy ne asszisztáljanak a teljes tönkretételéhez, de hiába. „Két hónapja a szomszédaimtól kapok élelmet, a családsegítő központtól péksüteményt. De az életmentő gyógyszereimet már nem tudom kiváltani, a rezsimet nem tudom fizetni – panaszolta sírva  Erzsike néni a Blikknek. Mint mondta, csak a gyógyszerei 40 ezerbe kerülnek. Más pénzt is levonhattak, mert jelenleg mínusz 75 ezer forint az egyenlege. Így semmi pénze nem maradt, gyakorlatilag a teljes nélkülözéssel kell szembenéznie.

Jogellenesen vette el a pénzét

Erzsike néni szerint az újpesti Család- és Gyermekjóléti Központban azt az információt kapta, hogy a bank eljárása jogellenes volt. Ugyanis a számlán lévő pénzből csak a 60 ezer forint feletti összeget vonhatták volna le tőle.

„Már arra is gondoltam, hogy beszedem az összes gyógyszerem és véget vetek az egésznek, annyira kilátástalan a helyzetem. A szomszédban lakó albérlő adta oda múlt hónapban és most is a SZÉP-kártyáját. Azzal tudtam élelmet vásárolni, pedig neki sincs sok. Látta, hogy sokat sírok, kérdezte, miért. Sosem szerettem másokat terhelni az életemmel, de elmondtam neki, mi történt velem. Az unokáimhoz nem mehetek, szűkösen élnek vidéken, a pesti unokám pedig 200 ezret fizet albérletre, dehogy tudnak ők segíteni.” A szívtelen végrehajtót megtalálta a Blikk. A lap kérdésére annyit mondott: az általa intézett végrehajtási ügyről nem adhat tájékoztatást.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés