ACNEWS

Önkényes tetőfoglalók uralják Miskolcon a városházát és a paneleket

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
A város lakói nem értik, hogy történhet ilyen a fejük felett.
Hirdetés
Ad image

Augusztus 20-án a Városháza tetején többfős csoport az épület szélén ücsörögve nézte a tűzijátékot.

„A Polgármesteri Hivatal természetesen azonnal vizsgálatot indított, hogy megállapítsák, kik voltak a – közösségi médiában is több helyen megosztott – fényképeken szereplők. Azzal kapcsolatban is megkezdődött a vizsgálat, hogy történt-e mulasztás az ügyben, és ha igen, akkor kit terhel miatta felelősség” – mondta az AcNews-nak a polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársa.

A miskolci Városháza épülete vasárnap este, az augusztus 20-i rendezvények ideje alatt elvileg zárva volt. „A tetőteraszra a portaszolgálat sem engedhetett fel senkit, ezért nagyon valószínű, hogy a szabályokat megszegők vélhetően fellépők voltak. Számukra a hivatal – mint más ünnepek, rendezvények idején – most is biztosította a mosdók használatát és az átöltözési lehetőséget” – írta közleményében a hivatal.

Az eset tanulságait levonva a Városháza tetőteraszára ezentúl csak még szigorúbb feltételek mellett lehet majd kimenni.

Rövid időn belül már ez a második „önkényes tetőfoglalás” a városban. Ugyanis olyan videók kerültek fel a közösségi oldalakra, amelyek 10 emeletes panelházak tetején ugráló, gördeszkázó és rollerező gyerekekről készültek.

Az Árpád és a Kuruc utca panelházain randalírozó fiatalok ügyében Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere kezdett intézkedni, aki a minap.hu érdeklődésére elmondta: tett lépéseket, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset.

Többször is egyeztettek a rendőrökkel. A rendészek, az önkormányzat dolgozói, a polgárőrök, a gyermekjóléti szolgálat utcai szociális munkásai pedig rendszeresen bejárják az érintett utcák környékét.

Bevonták az iskolai és szociális segítőket, tájékoztatták a pedagógusokat, hogy hívják fel a gyerekek figyelmét a veszélyekre.

A panelházak tetjén található feljárókat tűzvédelmi okokból azonban nyitva kell hagyni. Egyelőre azt vizsgálják, hogyan lehetne korlátozni, hogy bárki felmászhasson a tetőkre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés