ACNEWS

2024. July 22.   |   Magdolna napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Orbán a németeknek: brutálisan rosszabb lesz a helyzet

Orbán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbán Viktor / Fotó: Shuttestock
Magyarország kormányfője tényleg azt hiszi, hogy véget vethet a háborúnak ? - kérdezi a Bild a magyar kormányfővel készített nagyinterjújában. Ebből idézünk.
Hirdetés
Ad image

Orbán a hadszíntér feltételezett eszkalációjával indokolja küldetését, írja a Bild, majd idézi Orbán szavait: „A következő hónapokban a fronton rosszabbodni fognak a dolgok”. Mert: „Több fegyver van, és az oroszok elszántabbak. Tehát az összecsapás energiája, a halálos áldozatok száma, az áldozatok száma brutálisabb lesz, mint az elmúlt hét hónapban, bár az azt megelőző időszak is nagyon brutális volt”.

A kijevi és moszkvai megbeszélések ezt tették világossá számára: „Lehetőségem volt beszélni az ukrán és az orosz elnökkel is. És higgyék el, a következő két-három hónap sokkal brutálisabb lesz, mint gondolnánk”. Ezért „most van itt az ideje”, hogy „a háborús politikáról a béke politikájára” térjünk át.

Mi hajtja missziójában?- kérdezte a Bild. Az erkölcs és az érdekek, válaszolta Orbán: „A fő érv az emberi életek elvesztése. Ez a legfontosabb erkölcsi motiváció. De ott van Európa saját érdeke is, mert ami itt történik, az nagyon rossz nekünk”. Ezért tartózkodik a kritikától, és semleges közvetítőként tünteti fel magát: „Nem vitatkozom arról, hogy kinek van igaza és kinek nincs. Mert az én célom a béke és a tűzszünet”.

A háború befejezése érdekében Orbán öt kulcsfontosságú szereplővel tárgyalt és tárgyal: Ukrajnával, Oroszországgal, az Egyesült Államokkal, az EU-val és Kínával. Azt követően, még ma Washingtonba utazik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés