ACNEWS

Orbán Viktor: Még, még, még…

Fotó: Orbán Viktor/Facebook
Fotó: Orbán Viktor/Facebook
A miniszterelnök azt mondta, hogy azért dolgoznak kíméletlenül, lefelé rángatva az inflációt és felfelé a béreket, hogy utolérjék az áremelkedést.
Hirdetés
Ad image

Ha a bérekről van szó, a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég. A munkáltatóknak és munkavállalóknak meg kell állapodniuk, de ezt jól kell ütemezni – kezdte interjúját a Kossuth rádióban Orbán Viktor.

Augusztus lesz a forduló. Itt már a bérnövekedés meghaladhatja az inflációt, s azon dolgozunk, hogy a béremelések érjék utol és haladják meg az áremelkedés ütemét – tette hozzá, mondván: kemény őszre számíthatunk.

Az árspekulációról szólva azt mondta: az áremelkedéseknek volt olyan része, mely magyarázható volt. Magyarország külföldről hozza be az energiát, a háború és a brüsszeli szankciók az égbe röpítették az árakat. De olyan része is volt az áremelkedéseknek, amit nem lehetett indokolni. Persze, Magyarországon nincs ellenséges hangulat, a kereskedők munkáját is ki kell fizetni. De a multiknál azt tapasztaltuk, hogy sokkal magasabban tartották a profitot, mint amit a tisztességes ráta engedett volna. Úgy vélték, most meg lehet nyomni a ceruzát, az emberek elfogadják – mondta Orbán.

A kormány további céljairól azt mondta: 2023 az infláció letörésének éve, a 2024-es esztendő viszont a gazdasági növekedés beindításának éve lesz.

A rezsicsökkentésről szólva azt monda: ebben az évben 1078 milliárd forintot fordítottak rezsicsökkentésre. Ma minden magyar család 181 ezer forintot kap rezsitámogatásként minden egyes hónapban.

A kormányfőt az atlétikai vébéről is kérdezték. Azt mondta: a stadion kapujában az ellenségeskedés eltűnik. Örülünk, hogy együtt lehetünk; a vb bizonyítja, hogy a sport lelki oldalról is hozzá tud járulni az ember egészségéhez. A sportolók viszik Magyarország jó hírét szerte a világban, jó házigazdák vagyunk, egy olyan ország, ahol a szeretet keresztény gyökerei még léteznek, és ez nagy dolog. Ha távolabbról nézzük a sportlétesítmény-építést, azt látjuk, hogy egyrészt ide figyel a világ, másrészt a sporton kívüli élet is megy: ha összeszámoljuk, a Puskás Arénában idén több koncert volt, mint focimeccs, így a létesítmény minden kultúraszerető magyar embert is szolgálhat – jelentette ki a miniszterelnök. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés