ACNEWS

Orbán ma tárgyalhat Zelenszkijjel

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Vagy fordítva. Nyíltan vagy titokban. A kézfogás elkerülhetetlen. De az is lehet, hogy aztán csak tisztes távolból méregetik egymást. Előbb vagy utóbb, de kiderül.
Hirdetés
Ad image

December 10-én iktatják be Argentína következő elnökét, Javier Mileit, akit barátai és ellenségei Donald Trumphoz és Jair Bolsonaróhoz szokták hasonlítani

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Párizsból utazott Buenos Airesbe, ahol vasárnap részt vesz Argentína új elnöke, Javier Milei ünnepélyes beiktatásán. Kétnapos programja során a magyar miniszterelnök több kétoldalú tárgyalást is folytat.  

A beiktatáson részt vesz VI. Fülöp spanyol király, több dél-amerikai államfő.

És – most már biztos – Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, aki a Zöld-foki szigetekről érkezik a beiktatásra. Talán az sem véletlen, hogy néhány napja az ukrán Andrij Yermák Whasingtonból hívta fel váratlanul a Ghánában tartózkodó Szijjártó Pétert. A tárgyalás során Andrij Jermak javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozóját.

Az Egyesült Államokból az energiaügyi miniszter vesz részt a ceremónián.

Argentína új elnökét november végén választották meg. Milei a szavazatok 56 százalékát begyűjtve előzte meg baloldali riválisát, Sergio Massát, aki 44 százalékkal végzett. Milei november 20-i győzelmi beszédében kijelentette, hogy ma kezdődik Argentína újjáépítése, történelmi este ez az ország számára.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés