ACNEWS

Orbán Viktor a Békemeneten: „nem megyünk az orosz frontra”

Elképesztően hatalmas tömeg előtt tartott lelkesítő beszédet a magyar miniszterelnök a Margitszigeten tartott Békemeneten.
Hirdetés
Ad image

„Lassan mondom, hogy Brüsszelben is megértsék: Nem fogunk hadba lépni, nem megyünk az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk – jelentette ki a miniszterelnök a Margitszigeten. Egész Európa figyelt az üzenetére, melyből kiderült: „nem áldozzuk fel a magyar fiatalokat, hogy a háborús spekulánsok degeszre kereshessék magukat.” Orbán Viktor a színpadról köszöntötte a kárpátaljai magyarokat, akik szavai szerint kiszolgáltatva várják a háború végét. „Biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul” – idézte Orbán szavait az atv.hu. Majd üdvözletét küldte Robert Ficónak is, akit „azért lőttek le, mert a béke pártján áll. De kemény fából faragták, nem az a fajta, aki hagyja magát kiiktatni” – fogalmazott. „Várunk vissza Robert, gyógyulj meg mihamarabb” – tette hozzá.

A győzelmük nem eladó

A miniszterelnök felidézte, hogy két éve, amikor a Békemeneten találkoztak, utána történelmi győzelmet arattak, a baloldal pedig „egy papírtigrisnek bizonyult, amit eláztatott a zápor.  A győzelmük nem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek – jelentette ki. Hangsúlyozta: annyian gyűltek össze, hogy ha csak ráfújnának az ellenfeleikre, Brüsszelig repülnének. De nem teszik, mert van ott elég háborúpárti politikus. Inkább a sajátjaikat küldik, élükön Deutsch Tamással.

Ahol minden pofon jó helyre megy

„A mienk a legnagyobb választási hadsereg, soha senki nem tudott ennyi embert felsorakoztatni a béke mellett. Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje” – szögezte le a kormányfő. Elmondta: a jövő héten több millió emberrel találkoznak, és felállítják a mozgósítás világrekordját. „Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás és lökdösődő vircsaft. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást, ott minden pofon jó helyre megy” – fogalmazott Orbán. Hangsúlyozta: a jövő hét lesz az igazi kampány. „Mi vagyunk a koránkelő magyarok pártja, és aki korán kel, választást nyer” – tette hozzá. Orbán szerint óriási gólhelyzetben vannak, mostmár csak be kell rúgni a gólt. „Ha elbízzuk magunkat, ha lezserkedünk, a végén még elhibázhatjuk” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés