ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor: Első helyen a béke van a sürgős teendők között

„Azt javasoltam Putyin elnök úrnak, hogy azonnal hirdessen ki tűzszünetet” – mondta nemzetközi sajtótájékoztatóján az újraválasztott vezető.


Hirdetés
Ad image

„Azt javasoltam Putyin elnök úrnak, hogy azonnal hirdessen ki tűzszünetet” – mondta nemzetközi sajtótájékoztatóján az újraválasztott vezető.

 

Orbán Viktor elmondása szerint Európa két legjobban működő állama Lengyelország és Magyarország. Szerinte ebben a két országban a legmagasabb a gazdasági növekedés és a legalacsonyabb a munkanélküliség, illetve a családtámogatások aránya is kimagasló. Az elmúlt 12 évet tekintve pedig hazánkban történt a legnagyobb adócsökkentés is.

A kormányfő értékelte a vasárnapi eredményeket is, amely három ténynek köszönhető: az első, hogy a magyarok békét akartak, és miután a szomszédban háború zajlik, arra szavaztak, aki nagyobb garanciát jelent a békére. A második körülmény, amely a sikerhez hozzájárulhatott, az, hogy Magyarország sikeres ország, illetve az ellenzékre is kitért.„Csak a hatalomért koalíciónak” nevezte a baloldalt, hozzátette, hogy az ellenzék tiszteletlen volt a szavazóival, míg a Fidesz szívvel és szenvedéllyel nyert.

„Első helyen a béke van a sürgős teendők között. Itt az első lépés a tűzszünet, majd egy európai konferenciának kell következnie. A háború egyre brutálisabb és ha nem lesz tűzszünet, akkor még több szenvedés jöhet el” – kezdte a rövidtávú célokat a miniszterelnök.

„A második fontos teendő a családok védelme. A szankcióknak Európa fizeti az árát.

A magas energiaárak ügyében azonnal brüsszeli intézkedésekre van szükség. Amíg a háború tart, addig minden adminisztratív előírást, ami az árakra vonatkozik, fel kell függeszteni. Itt három lépést sorolt fel:

Fel kell függeszteni az ETS rendszert.
Fel kell függeszteni azt a szabályozást, ami összekapcsolja a villamos energia árát a gáz árával.
Fel kell függeszteni, hogy kötelezően be kell keverni biológiai eredetű komponenst az üzemanyagba” – vélekedett Orbán és az ukrán-orosz ellentétre is kitért.

„Azt javasoltam Putyin elnök úrnak, hogy azonnal hirdessen ki tűzszünetet. Jöjjenek el Budapestre: ő, az ukrán elnök, a francia államfő és a német kancellár. A válasz pozitív volt, de ennek feltételei vannak – árulta el Orbán Viktor. – 200 ezer magyarunk van Kárpátalján és nekünk őértük van felelősségünk. Akkor tudják elkerülni a háborút, ha minél hamarabb béke és tűzszünet van Ukrajnában” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés