ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor lemondta a nemzetközi programjait

A szélsőséges időjárási körülményekre, illetve az árvizekre hivatkozva lemondta a nemzetközi kötelezettségeit Orbán Viktor.
Hirdetés
Ad image

„A szélsőséges időjárási körülmények és a Magyarországon jelenleg is tartó árvizek miatt minden nemzetközi kötelezettségemet elhalasztottam” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az X-en. A Telex arról számolt be, hogy a fenti posztot megelőzően kérdéses volt, hogy a kormányfő elutazik-e Strasbourgba, ahol az Európai Parlament ülésén kellett volna felszólalni az unió soros elnökeként. Ezt halasztotta végül el ma délután az árvízre hivatkozva.

A magyar miniszterelnök ma reggel egyeztetett az árvízvédelmi operatív törzzsel. Elmondása szerint a Szigetköz, a Dunakanyar és Budapest a legveszélyeztetettebb környékek. A fővárosban harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, aminek részeként ma este 8-kor le fogják zárni az alsó rakpartokat. Mindezek mellett egymillió homokzsákkal védik a Margitszigetet és a Római partot. Orbán Viktor a Facebook-oldalán egy videót is posztolt a reggeli megbeszélésről.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés